p>Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen, “Hijyen Elimizde Eğitim Programı” kreş ve anaokullarında uygulanmaya devam ediyor.

Alanya Belediyesi, kreş ve anaokullarına yönelik başlatmış olduğu okul öncesi eğitim kurumları, kreşler ve anaokullarında hijyen bilincinin oluşturulması ve el yıkamanın gerekliliğini vurgulamak amacı ile ‘’Hijyen Elimizde’’ projesi kapsamında Rüzgargülü Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nde eğitim verildi.

ÇOCUKLARA EĞLENCELİ EĞİTİM

Alanya Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürü Gıda Mühendisi Sevda Erdoğmuş ve Gıda Teknikerleri Ayşe Kızılarslan ve Semra Tokaç tarafından el yıkamanın önemi ve doğru el yıkama yöntemleri çocuklara eğlenceli bir şekilde aktarıldı. Günlük yaşantıda ellerin çevre ile her türlü bağlantıyı sağlayan, bu nedenle de en fazla bakteri barındıran organ olduğu, el yıkamanın çok sıradan ve günlük bir iş olması nedeniyle genellikle ihmal edildiği, insan sağlığını korumanın elleri temiz tutmakla sağlanacağı üzerinde duruldu.

Organizasyon sonunda Rüzgâr Gülü Kreş ve Gündüz Bakım Evi yetkililerine katılım sertifikası verilirken, çocuklara ise eğitime katıldıkları için hijyen madalyası takıldı.