Yedi sekiz yıldır bu gazeteciliği yapıyorum, birçok da yerde çalıştım, ulusalda ve yerelde. NTV Ankara’da staj yaptım, TRT Bakü Temsilciği’nde iki buçuk yılım geçti, Bursa’da ve burada birkaç yerde çalıştım ama bir türlü anlam veremediğim bir şeyle karşılaştım burada; kopyala yapıştır! Daha doğrusu önceden masa başında fazla durmuyordum sanırım ondan bilmiyordum bu durumu. Oturduğun yerden haber yaparsın bunu anlarım… Haberin olduğu yere gitmesen de bilgiler sana gelir sen kendin haberleştirirsin bu gayet normal, olabilecek bir durum ama birinin yazdığının aynısını kelime kelime girmek nedir arkadaş? Hele bir de izinsiz! Bazen haber paslaşırsın o çok farklı bir durum öyle durumlar için zaten kimsenin kimseye birşey dediği olmuyor ama bu gibi kopyala yapıştırcılardan artık hepimize fenalık geldi!

Sen çabalar, kaynak toplar haberi yazarsın adam hiç rahatsız olmadan alır aynısını girer… Hiç rahatsız da olmaz he… Etikten bihaber, haber yazmayı bırak iki cümleyi bir araya getiremez site açtım diye böbürlenerek sağda solda, gelir senin haberlerini alır girer… 

Bir de özel haberini böyle rahatlıkla alıp kaynak dahi belirtmeden kendi haberi gibi paylaşanlar var onlara ayrı bir tavım zaten. Mesela dün yazdığım ‘Alanyaspor'a İspanya’dan yeni sağ bek!’ haberi benim kendi özel haberim. Ben kendim yazmışım, İspanyol basınında çıkmış ama Türkiye’de ilk ben yazdım! Sonra alışılageldiği gibi Alanya’da bazı arkadaşlar, kaynak belirtmeden, kendisi öğrenmiş de yazıyormuş gibi yazmış… Ama asıl bomba olan bunu ulusalda çalışanlar da yapmaya başlamış. Belki ben yeni fark ettim daha önce de vardı... Öyle bir kişi de değil yani… Uyarmama rağmen hiçbir değişiklik de yapmadılar.

Komik olanı şu ki kardeşim ‘alıyorsun’ bari biraz takla attır habere! Benim editörlüğünü yaptığım Gazete Alanya sitesi Alanya merkezli bir internet sitesi ve önceliği Alanya haberleri… Alanyaspor da kentimizin takımı olduğuna göre Süper Lig temsilcimiz yazmam en mantıklı olanı değil mi? Ama sen ulusal bir site olarak nasıl benim yazdığımın tıpa tıp aynısını yazarsın. Hiç mi dikkat etmiyorsun neler yazıldığına haberde… Belki küfür yazdım oraya nereden biliyorsun? Google’da Alanyaspor diye aratıp karşına çıkan haberi direk alıp kopyala yapıştır mı yapıyorsun?

Bir de dediğim gibi benim özel haberimi sahiplenip özel haber yazarak paylaşan arkadaşlar var aşağıda gördüğünüz gibi… Gerçekten komik oluyorsunuz farkında bile değilsiniz…

                       Bu benim haberim saatiyle tarihiyle belli!

      Bu da arkadaşın benden alıp kendi özel haberiymiş gibi paylaştığı haber! Saati belli!

Normalde bunları burada paylaşmayacaktım ama uyarmama rağmen hiçbir şey değişmediği için bende paylaşıyorum… Demek ki neymiş sadece Alanya’da değil ulusal basının da yakın takibine girmişiz… Takibe devam edin o zaman bence çünkü bende bomba haber çok:)