Özel Haber: Burcu MUTLU

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Alanya Minibüsçüler Otobüsçüler ve Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Doğan Bacak, Mahmutlar Mahallesi Muhtarı Ahmet Top, Mahmutlar Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Şükrü Kara ile örnek olarak Bursa’dan getirilen otobüste incelemelerde bulunmuş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in onay vermesi durumunda yılbaşından sonra hizmete başlayacaktı.

YILBAŞINDAN SONRA YENİ OTOBÜSLER GELİYORDU

Ancak Ocak ayı bitmek üzere olan şu günlerde halen yeni otobüslerden bir ses seda yok. Herkesin merakla beklediği haber halen gelmezken, Alanya Minibüsçüler Otobüsçüler ve Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Doğan Bacak yapılan oda seçimlerinde tekrar Başkan seçilmesinin ardından Mahmutlar'daki otobüs sorunu ile ilgili sessizliğini koruyor.

HALK DÖRT GÖZLE BU HABERİ BEKLİYOR

Bu konu hakkında hiçbir yetkiliden konuyla ilgili bir açıklama gelmezken, Mahmutlar Mahallesi Ahmet Top konuyla ilgili, ‘Mahmutlar’ın otobüs sorunu halen çözülemedi, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden onay bekliyoruz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’den ricamızdır. Mahmutlar halkı dört gözle bu haberi bekliyor. Ulaşım derdimiz artık bir an evvel bitsin.’ Diye konuştu.

MAHMUTLAR’A RAYLI SİSTEM GELMELİ

Öte yandan Muhtar Top, ‘ Ayrıca bir sorunumuz daha var. Mahmutlar Mahallesi’nden son araç gece 22.00’da, Alanya’dan Mahmutlar’a da en son saat 23.00’da kalkıyor. Bu nasıl iş? Sonuç olarak Mahmutlar Mahallesi Alanya’nın en büyük Mahallesi ve kışın 50 bin, yazın 80 bin kişilik nüfusu olan ilçe ayarında bir mahalle. Bu nedenle en azından gece 02.00’a kadar araçlar olmalı.

Bunun yanı sıra Alanya’ya da Mahmutlar Mahallesi’ne de alternatif taşımacılık gelmeli. Hafif metro, raylı tren gibi alternatifler getirilmeli. Dümdüz bir sahil şeridimiz var. Deniz kenarından tren işletilebilir. Bu ulaşım sorunlarının artık bir an evvel çözülmesi gerekiyor. Bu sorun çözülsün ki hem yerli hem yabancı, burada yaşayan halkımız refaha ersin.’diyerek sorunları dile getirdi.