Özel Haber - Yüksel SOYLU

Kuyularönü Cami’sinin bulunduğu caddenin tam önüne kamera sistemleri kurularak görsel kirliliğe neden oldu ve caminin görüntüsüne gölge düşürüldü. Tonlarca demir caddeyi boydan boya kaplayınca cami görsel estetiğini kaybetmiş oldu.

Alanya’daki duyarlı vatandaşlar bu çirkin görüntüye tepki göstererek “kameralar tabi ki önemli ama bu güzelim Alanya’nın en büyük camisi olan Kuyularönü Camii’sini yazın her gün yüzlerce yabancı turist ziyaret ediyor, hatıra fotoğrafı çektiriyorlar ve bu Camii Alanya’nın Dünya’da tanıtımına büyük katkı sağlıyor bu yüzden camii önüne takılan kameraları tutan demir iskelet camii’nin estetik yapısını bozuyor” dediler.

Alanya iskele caddesinde bulunan ve günlük tahminen 10 bin kişinin gelip geçtiği ve günlük 200  turistin ziyaret ettiği Kuyularönü Camii’sinin 2006 yılındaki açılış törenine o zamanın Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Ak Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Kaymakam Gürhan Sarıkaya, Belediye Başkanı  Hasan Sipahioğlu, Antalya İl Müftüsü Mahmut Yeleser, İlçe Müftüsü Muhammet Gevher, Alman Protestan Kilisesi Papazı Alanya Sorumlusu Henrik Plasse, Alanya Belediyesi Yabancılar Meclisi Sözcüsü Julia Alaettinoğlu, çok sayıda vatandaş ve ilçede yaşayan yabancılar katılmıştı.

Duyarlı vatandaşlar yetkililere bu çirkin demir yığınının başka yere taşınmasını zira Camii’nin estetiğini bozduğunu ifade ederek bu demir yığınının kaldırılmasını talep ettiler.