Anlam veremiyorum… Okuyorsun, kendini geliştiriyorsun, bir yerlere geliyorsun ama karakterini kaybediyorsun. Karakterin noksan kalıyor da diyebiliriz. Anlamak gerçekten mümkün değil böyle insanları.

Birçok ülke gezdim, bir şehirde bulundum, bir yığın insan tanıdım ama gerçekten Alanya’daki kadar egosu yüksek kendisi boş insan hiçbir yerde görmedim. Es kaza burada isim yapmış bir yerlere gelmiş olmak demek etrafındaki insanları küçümsemek için fırsat mı vermiş oluyor anlamıyorum gerçekten.

Biraz burnunuzu düşürseniz de insanların arasına mı karışsanız diyorum. Bir düşünün bakalım insanlar neden sizin hakkınızda hep kötü konuşuyor, çok başarılısınız da başarılı olanlar hep eleştirilir mantığıyla yaklaşılıyor yoksa haklı olarak insanlar gördüklerini mi söylüyor. Atalarımız çok güzel söylemiş ‘iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır’ diye. Bir kez o iğneyi bir batırın bakalım ne oluyor? Kendinize biraz uzaktan bakmayı deneseniz nasıl olur acaba? Neler görürsünüz merak ediyorum gerçekten.

Öyle bir dünya ki artık herkes bencil, herkes egoist… Hepimizin vardır mutlaka egoları, kendini herkesten üstün gören yanları… Yok mu bir düşünün bakalım… Mesela ben, hayvanları herkesten daha çok sevdiğimi ve herkesten daha iyi koruyacağımı düşünürüm hep. Yahut tarih konusunda hocalarım ve birkaç sevdiğim tarihçi dışında pek fazla kimsenin bilgisi olduğuna inanmam kendimin de iyi bildiğini iddia ederim… Yanlış mı yanlış! Sonuçta her şeyi bilemeyiz değil mi?

Başarılı insanları takdir etmek yerine, onlara destek olmak yerine acımasızca, araştırmadan sonunu görmeden dibine kadar eleştirmek, yermeye çalışmak nedir? Komik oluyorsunuz farkında bile değilsiniz… Mesela Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Belediye Başkanı ama gayet halkın içinde herkesle konuşan, yardım eden birisi. Alanya içinde gördüğüm kadarıyla yetkileri elverdiğince her şeyi yapmak için çalışıyor. Zaten ne kadar çalışmayı hizmet etmeyi seven biri olduğu Kestel’i belediye başkanlığı döneminde nasıl güzelleştirdiğinden belli.

Alanya’nın bir turizm kenti olduğunu gösteren bir çok çalışma yaptı. Bir kere 37 yıllık teleferik rüyasını gerçekleştirdi. Alanya en çok turist çeken ama hak ettiği değeri bir türlü göremeyen kent bana göre. Adem Başkan yaptığı hizmetlerle Alanya’yı öne çıkarmayı, güzelleştirmeyi başarıyor. Bunu taktir etmek, destek olmak yerine köstek olmayı, onu önünü ardını görmeden eleştirmeyi adet edinmiş insanlar var belli ki. Açılış törenindeki konuşmasında Yücel de bunu onayladı, ‘Alanya’ya böyle önemli misyonlarla hizmet veren Alanya Teleferik’in fiyatı ile ilgili sosyal medyada ve yerel basında günlerce basiretsizce yapılan eleştiriler, bizlere projenin büyüklüğü ve amacının anlaşılmadığını gösteriyor. Bu büyüklükte bir proje üretip hayata geçirdiysek, elbette fiyat hesabını da biliriz. Başkalarının facid ile yaptığı hesabı biz, aklımızdan yaparız. ‘ diyerek. Komik oluyor gerçekten biraz aramıza dönün bu kadar insanlardan soyutlanmaya çalışmak fazla diye düşünüyorum.

Kabullenmek lazım aslında koskoca dünya üzerinde bir toz taneciği kadar küçük olduğumuzu, şu kadarcık yerde kimsenin kimseden üstün olmadığını… Titriniz olabilir, bilmem ne başkanı, bilmem ne müdürü olabilirsiniz ama Allah sizi bizden farklı olarak iki beyinle yaratmadı…

Bunların hepsi sevgisizlikten belli, sevgiye aç oldukları için insanlara nefretle yaklaşan, egolarını beyninden fazla geliştiren insanlar. Deneyin bundan sonra insanları sevmeyi deneyin. Biraz gülün mesela etrafınıza… Gülmek, tebessüm etmek hoşgörülü bir sohbetin ilk adımıdır bana göre.  Hayvanları sevin, bir kediyi bir köpeği okşayın onu besleyin mesela. İyi gelecektir emin olun…