136 yıl önce bir bebek doğdu bu vatanın kaderini değiştirecek olan… Bir insan geldi ki dünyaya tüm cihanı yerinden oynatacak, yıllar geçse bile hangi ülkeden olursa olsun herkesin sevgisini saygısını kazanacak birisi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 94 yıl önce Cumhuriyeti bize armağan ederek, Türk milletinin ne olursa olsun ne kadar ihanete maruz kalırsa kalsın asla yıkılmayacak, yok olmayacak bir millet olduğunu tüm cihana göstermiştir. Açtığı yolda gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğimize biz onun gençleri olarak her gün ant içtiğimiz, ilkelerinden dönmeyen, vazifemiz olan Türk istiklalini Türk Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmekten asla vazgeçmeyecek gençleriz.

Örfümüzden, adetlerimiz, geleneklerimizden vazgeçmeyecek, vatanımızı asla düşmanlar çoğaldı diye bırakmayız. İçimizdeki düşmanlar ne kadar çoğalırsa çoğalsın, vatanını seven, koruyan vatan evladı da bir o kadar artacaktır. Dün de böyleydi, bugün de böyle, yarın da böyle olacak…

****

Sorunlar hiç bitmiyor, insanların artık yüzü hiç gülmüyor, hayvanlar sürekli ölüyor… Nasıl insanlar olduk biz gerçekten anlamak güç. Masumların canını yakmak ne kadar kolay ne kadar olağan karşılanan bir şey oldu. İnsanlar gülmeyi unuttu resmen… Her gün ‘acaba bugün ne gibi şeylere üzüleceğiz, dertleneceğiz, başımız ağrıyacak sıkıntıdan’ diye uyanır olduk.

Artık sürekli sorun sıkıntıdan bahsetmek, stres yaşamak yerine size birkaç tavsiyem var…

Hayvanları sevin… Hayvanları sevmek, onlarla ilgilenmek, bilimsel olarak da kanıtlanmıştır, insanı rahatlatıyor, stresten uzaklaştırıyor, serotonin hormonu salgılamanızı sağlıyor. Yani mutluluk hormonu salgılamanıza neden oluyor. Ayrıca merhamet duygunuzu yitirmemenize yardımcı oluyor.

Müzik dinleyin… Psikolojinize göre değişiklik gösterir gerçi şarkı seçimleri ama ne olursa olsun müzik dinlemek insanı dinlendiren, rahatlatan bir şey.

Yürüyüş yapın… Sahil kenarında, bulunduğunuz şehirde deniz yoksa yeşil alanların olduğu yerde yürüyüş yapın… Hem sizi sakinleştirir hem beyninize daha çok oksijen giderek sağlıklı düşünerek daha doğru kararlar almanızı sağlar.

Geriye doğru sayın… Bazen 100’den 0’a saymak da stresi düşürücü etki yaratabilir. Hiç olmazsa, bunu deneyebilir ve önünüzdeki işlere bu şekilde konsantre olabilirsiniz.

Çikolata tüketin… Tabi kilo sorununuz yoksa. Fazlası biraz problem olabilir çünkü. Çikolata’nın insanı mutlu ettiğini artık bilmeyen yoktur diye düşünüyorum…

Neyse işte küçük şeylerden mutlu olmayı öğrenin, hayvanları sevin doğayı koruyun… He bir de Cumhuriyeti’mizi, vatanımızı sevin, koruyun, okuyun, öğrenin! Öğrenmekten hiç ama hiç vazgeçmeyin. ‘Cehalet yenilmesi gereken en büyük düşmandır.’ diye boşa söylememiş Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk.

Daha mutlu, özgür ve Atamız’ın izinde kudretimizin farkında olduğumuz günlere… 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun…