LİDERLİK ANADOLU TAKIMLARINDA KALMAYA DEVAM EDİYOR

Haftanın ilk maçı cuma günü oynanan Galatasaray-Başakşehir maçı idi. İlk yarım saati Başakşehir’in defans dizilişindeki hatası nedeni ile Başakşehir yarı sahasında saman alevi gibi geçti. Galatasaray atak oynuyor gibi gözüküyordu ama atakları sonuçlandıracak hamleleri yapamıyordu. Daha sonra Başakşehir direnç göstermeye başladı. Maçın ikinci yarısında da Başakşehir daha derli toplu oynamaya başladı. Bu da Galatasaray’ın etkisizliğini artırdı. Maçın sonlarına doğru atanın kazanacağı maçı Başakşehir hazırlanış ve vuruş tekniği çok güzel bir gol atarak skoru lehine çevirdi. Mücadele Başakşehir’in 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Cumartesi günü ise; cuma günü oynanan maçtan farklı olmayan, Beşiktaş-Konyaspor maçı izledik. Güzel oyundan çok mücadele şeklinde geçen maçı 71. dakikada Burak Yılmaz’ın attığı gol ile Beşiktaş 1-0 kazandı. Beşiktaş defans olarak güven vermeye başladı. Bunda geçen sezonun tartışılanı kaleci Karius’un etkisi oldukça fazla. Beşiktaş üç maçtır son 20 dakikada 1 gol atarak maç kazanıyor. İddiasını sürdürebilmesi için gol yollarına çözüm üretmesi gerekiyor.

Trabzonspor, Ankaragücü deplasmanında iyi mücadele ettiği maçı net bir skorla 3-0 kazandı. Trabzonspor ilk golü maçın başlarında atmasına rağmen rahatlayacağı golü bulmakta zorlandı. İlk yarının sonunda Ankaragücü oyuncusunun ikinci sarıdan kırmızı kart görmesi ile 10 kişi kaldı. İkinci yarıda 10 kişi kalan Ankaragücü’nün direncini yine erken bulduğu gol ile kıran Trabzonspor kısa sürede 3. golü de bulup maçı kazanmasını bildi.

Pazar günü gündüz 14.00’de başlayan Kayserispor, Sivasspor arasında ki maçla başladı. İlk dakikalardan itibaren konuk ekip Sivasspor etkili futbolunu hissettirdi. Maçın 24. Dakikasında Sivasspor 1-0 öne geçti. Kayserispor direnç göstermeye çalışırken Sivasspor’un ataklarına da karşılık vermeye çalışıyordu. İlk yarının son dakikasında Kayserispor sahasında beraberliği yakaladı ve soyunma odasına bu skorla girildi. Sivasspor golün şokunu çabuk atlatarak atak futbolunu sürdürdü. Maçın 70. dakikasında önce 2-1 , 74. dakikada 3-1 öne geçti. Maçın bu sonuçla biteceği beklenirken uzatma dakikalarının sonunda 4. Golü atarak deplasmandan 4-1’lik galibiyetle evine dönmeyi başarıyor. Sivasspor, bu skorla liderliğini devam ettiriyor.

 Saat 16.30’da başlayan Alanyaspor-Göztepe mücadelesi, maç bitsinde gidelim diyen iki takımın karşılaşması oldu. Bu sezon Alanyaspor’u bu kadar isteksiz ve kötü oynarken görmedik. Göztepe’de Alanyaspor’a ayak uydurunca seyir zevki olmayan bir maç izledik. Atan takımın kazanacağı maçı Göztepe takımı 68. dakikada attığı golle 1-0 kazandı. Gol atılmasından ve güzel futbol görmekten ümidini kesen  seyirciler tribünleri 80. dakikadan itibaren terk etmeye başladı. Alanyaspor’un bir an önce toparlanıp güzel futboluna devam etmesi gerekiyor. Güzel futbol olunca sonuç kendiliğinden gelir.

Akşam maçı ise Yeni Malatyaspor ile Fenerbahçe arasında idi. Maçtan çok hakem kararları tartışıldı. Malatyaspor aleyhine verilen penaltı doğru karar. Malatyaspor kalecisi topa kontrolsüz girince yaptığı müdahalenin cezası faul. Ceza sahasında olduğu içinde penaltı. Malatyaspor’un attığı gol nizami idi. Altay topa müdahale ederken Malatyasporlu oyuncuları dağıtıyor. Topa müdahalede ediyor. Ama faul olmaması gerek. Atılan golde geçerli olmalı idi. Verdiği her kararla tartışma yaratan orta hakem seyrettik. Ligin şimdiye kadar en fazla gol atan iki takımının karşılaşmasından gol sesinin çıkmaması bayağı ilginç oldu. Fenerbahçe 2 puan bırakmadı, deplasmandan 1 puan kazanarak evine döndü.