Spor Toto Süper Lig’de temsilcimiz, kentimizin gururu Aytemiz Alanyaspor, çok kritik bir dönemeçten geçiyor. Adeta bir ölüm kalım mücadelesi veren Turuncu Yeşilliler, kalan 4 maçından da alacağı puanlarla Ligi rahat bitireceğini düşünüyorum. Beşiktaş ve Galatasaray maçları haricinde puansız maçı olmayan takımda, bunu başaracak güç var. Kaldı ki özellikle evinde geçen hafta oynadığı Galatasaray maçında hakkımızın bariz yendiğini düşünüyorum.

Neyse geçmiş olayları konuşmanın ve sürekli didiklemenin kimseye çok bir faydası olmuyor sonuçta güçlü olan büyük takımlar Anadolu takımları üzerinde hüküm sürmeye çalışmaya devam ediyor. Daha doğrusu şöyle bir durum var, büyük takımlara yapılamayanlar, çalınamayan düdükler Anadolu takımlarına çok daha rahat ve kolay çalınıyor.

Alanyaspor bu hafta Kayserispor deplasmanına gidecek. Bizim de taraftar olarak yapmamız gereken, takımımıza elimizden gelen desteği vermek. Örneğin maddi gücü olan herkesin Kayseri maçı için özel kaldırılacak uçak için bir bilet alması gerektiğini düşünüyorum. Eğer ki kentinin takımına gerçekten destek olduğunu söylüyorsan, asıl gücünü orada göstereceksin. Özellikle Alanya’da bulunan iş adamları bu konuda ellerini taşın altına koymalılar diye düşünüyorum. Evkur Yeni Malatyaspor maçında çok fazla bir destek olmadığını az çok hepimiz duyduk. Başkan Hasan Çavuşoğlu da bu konuda haklı sitemini dile getirdi. Bu sefer Kayseri maçında herkes elinden gelen desteği vermeli. Takımının yanında olmalı ki, futbolcular da bu desteği hissederek motive olmalı ve oradan 3 puan ile ayrılsın.

Gelelim neden Mesut hocayı size yedirmeyiz diye bir başlık attığımı anlatmaya… Ben aslen buralı değilim ama hayatımın dönüm noktası adeta burada oldu diyebilirim. Benim burada çözemediğim neden başarılı insanlar sürekli açıkları aranarak aşağı çekilmek isteniyor, motivasyonu düşürülüyor… Beni tanıyanlar çok iyi bilir ben futbolu çok severim, sıkı da takipçiyimdir. Alanyaspor haberlerini kendim yazarım genelde, maçları da mutlaka izlerim… Evet, antrenmanlara gidip takip etme şansım olmuyor her maçına maalesef gidemiyorum ama mutlaka takip ederim… Maçları zaten stadyumda izleyemiyorsam mutlaka televizyondan izlerim. Mesut Bakkal, bu sezon Alanyaspor’un dönüm noktası bana göre… 27 Şubat’ta göreve gelen Mesut Hoca’nın takımın başında çıktığı ilk Gençlerbirliği maçı ile çıkışa geçen takımın, sadece Beşiktaş ve Galatasaray maçından puansız ayrılması başarısının bir göstergesi bence. Kaldı ki özellikle Galatasaray maçında iyi oyununa karşılık hakemlerin katliyle maç elimizden gitti.

Benim bu başlığı atmamdaki sebepse, bazı futbolu seven, köşe yazan ama hiçbir maça geldiğini görmediğim arkadaşların Mesut Hoca’yı harcamaya çalışma çabaları. Yok, neden öyle oynatmamış, neden böyle oynatmamış… Yok, bilmem kimi neden oyuna almış da onu oynatmamış. Arkadaş çok biliyorsanız madem çıkarsınız, ‘ Ben bu göreve talibim, ben teknik direktör olacağım’ der, istediğiniz adamı istediğiniz yerde, istediğiniz şekilde oynatırsınız, insanların başarılı giden çalışmalarını baltalamaya çalışmayın. Kaldı ki bir tek Mesut Hoca’ya değil, Alanyaspor’da dişini geçiremediği herkese saçma sapan eleştirilerde bulunuyor bu arkadaşlar. Herkes sizin istediğiniz gibi olmak zorunda değil. Hem hiçbir yerde gözükmeyip, hem hiçbir etkinliğine katılmayıp dışarıdan sürekli eleştiri yapmak size ne kazandırıyor. Kaldı ki arkana aldığın güç gün gelir sana da sırtını döner unutma. Çıkar dünyası ne de olsa. Biraz insanları takdir etmeyi öğrenin, diliniz kopmaz, incileriniz de dökülmez merak etmeyin. Kulübün futbolcusundan, teknik ekibine, başkanından, aşçısına kadar herkes ya top toplayıcısına kadar herkes canını dişine takıp çalışırken, bu takım için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışırken destek olmuyorsunuz bari o çenenizi biraz kapatın!