Herkese musmutlu haftalar. Öncelikle 1 haftadır yazamadığım için çok özür diliyorum. İki çocuk bir koca ve ben salgın grip vakasıyla savaşmak zorunda kaldık. Çok şükür artık iyiyiz.

Gelelim bahsedeceğim, erkeklerde sorun haline gelen bakış açıma…

Son birkaç yıldır erkeklerin takıntı haline getirdiği fazla göğüs sıkıntısına;

Çoğu erkek utandığından çoğu da toplum başkası görebileceğinden göğüs küçültme çarelerine uzak duruyor. Kıyafetlerini bedenlerine göre seçip gömlek, tişört gibi kıyafetler giyemiyorlar.

GÖĞÜS BÜYÜMESİ, JİNEKOMASTİ, NEDENLERİ…

Hormon bozuklukları; testosteron azlığı ile seyreden rahatsızlıklar ve bazı sendromlar, östrojen artışı yapabilen durumlar; testis tümörleri, böbrek üstü bezi tümörleri, tiroid bezi hastalıkları (hipertiroidi veya guatr), bazı kanser türleri özellikle akciğer ve karaciğer, karaciğer sirozu, bazı ilaç ve maddelerin uzun süre kullanımı (alkol, amfetamin antidepresanlar, uyuşturucu madde, vücut geliştirmede kullanılan anabolik steroidler) ve aşırı kilo alımı jinekomastinin bilinen nedenleri arasında. Dolayısı ile şikayeti olan kimselerin öncelikle doktor kontrolünden geçerek zeminde yatabilecek hastalıklar açısından detaylı bir tarama yapılması gerekir

JİNEKOMASTİ TEDAVİSİ

Meme büyümesi durumda spor veya özel antrenman gibi girişimler önlem olamaz. Jinekomastide cerrahi tedavi tek çözümdür ve herhangi bir ilaç tedavisi söz konusu değildir. Seçenekler ise hastalığın tipine göre belirlenir. Glanduler ve karışık tip durumunda meme başından kesi tekniği ile fazlalıkların alınması söz konusu iken, yağlı tip liposuction uygulamaları oldukça başarılı sonuçlar verir.

Hastanede kalmayı gerektirmeyen, lokal veya genel anestezi ile yapılabilen girişimlerde tolere edilebilir ağrılar yaşanabilir. Ameliyat sonrasında ortalama 3 hafta kadar özel bir korse kullanımı ile nekahet süreci başarı ile geçirilir.(Alıntıdır)

Araştırmalarıma ve edindiğim bilgiye göre sebepleri bu kaç ana madde olabiliyor. Uzman bir doktora görünüp yol çizmek en mantıklısı. Göğüs küçültme ameliyatı ya da kontrolü için şikayeti olan hiçbir erkeğin geri planda kalmaması gerek. Görüntü bozukluğundan önce kişide bilinmeyen bir rahatsızlığın sebebi olabilir. Bence dikkate alın ve bir Uzman doktorla görüşün derim…

Bu konu belli bir yerden sonra beni aştığı için yazımı burada bırakıyorum. Umarım bu yazı ile dikkat çekip 1 kişiye bile olsa yardım edip, sorunun ortadan kalkmasına sebep olabilirim.

Gelelim sizden gelen sorulara;

1-Konuları neye göre seçiyorsunuz?

-Konuları Güzellik Uzmanı & Taatto Artist olduğum için kendi alanımda seçiyorum. Fakat şunu da yazsana, bu konuda fikrin ne diye soran okurlarımızın fikrine öncelik tanıyorum. Bilgim ve araştırmam dahilinde yazıp çiziyorum. Uçmadan:)

Daha yazıp çizeceğimiz dehşet güzel konularımız olacak…

2-Bazen sivri yazmak tepki alırım diye korkutmuyor mu?

-KOCAMAN BİR HAYIR! Kişiye özel hakaret ya da aşağılayıcı ithamda bulunmuyorum. Kendi görüşümü tarzımca cümlelere döküyorum. Karşı taraftaki herhangi birinin üstüne alınması için benle bir derdi olması lazım. Tüm içtenliğimle yazıyorum. Amacım erkeklerin bakış acısını kadına, kadının bakış acısını erkeğe yansıtmak. Ha beğenmeyen varsa ya da ağır eleştiren varsa yemek tarifi okusun…

3-İşini seviyor musun?

-EVET! Hem de çok seviyorum. Ucu bucağı olmayan bir iş. Her gün yeni bir şey çıkıyor. Sürekli yeni bir şey öğrenip, uygulamak güzel ve heyecanlı bir süreç.

4-Hiç müşteri kovdunuz mu?

-Kovdum demeyeyim de, anladığı dilde yolladım diyelim. Bu işi yapan bizlerin, ilk amacı salona giren bay ya da bayanın mutlu bir şekilde ayrılmasını sağlamak. Buraya gelen kim olursa olsun ya da biz hangi psikolojide olursak olalım işten ve tecrübeden önce güler yüzümüzü eksik etmiyoruz. Parasıyla satın alıp, tarzıyla konuşacağını sanan çoğu insana haddini bildirmek lazım. Bu otobüs şoförü, manavı, marketi vb. tüm işler için geçerli olmalı. SAYGI kişinin kalıbına koyması gereken EN BAŞLICA duygu çünkü.

5-Bakımlı bir erkek, bakımsız bir kadını değiştirebilir mi?

-İşte bu cevap başkalarının düşüncesiyle yarışır. Neden mi? Çünkü tartışmaya açık bir konu. Benim nazarımda bakımsız insan nasıl, sizin nasıl? Ben yanlış anlaşılmamayı umut ederek kendi fikrimi söyleyeyim o zaman. Devir çok değişti! Dediğimiz olayın tam ortasına atayım sizi. Öyle bir zamandayız ki bakımlı kadın bakımsız kadın falan filan bu terimler çok değişti artık. Eskiden makyaj yapmayana ya da yüzüne krem sürmeyene bakımsız denmezdi mesela doğal denilirdi ki benim için hala da öle.

Bakımsız kadın; benim için vücut temizliğine, el ayak bakımına, saç temizliğine, ter kokusuna, kıyafet temizliğine dikkat etmeyen bir kadındır. O yüzden bu dediklerim gibi bir kadınsa bayım, üzgünüm at çöpe gitsin… Bu eğitilip, öğretilecek bir şey değil çünkü.

Ha eğer makyaj, tarz giyinme açısından diyorsan, tabiki… Bilmiyordur ya da sana göre çok zevkli değildir. Güzel ve tatlılıkla yol göstere bilirsin.

6-Kendinin güzel olduğunu düşünüyor musun?

-Asla ben çok güzelim diyenlerden olmadım. Allah’ın sunduğu bedene eksiksiz sahip olduğum için, sağlığıma duacıyım.

Sorularınızın bir kaçını her hafta paylaşıyorum. Çünkü sizi baymak istemiyorum. Bugünki yazdığım konuyu, siz erkekler lütfen dikkate alın. Herkese sağlıklı ve bakımlı günler diliyorum…