p> Türkiye’nin ilk yüz nakillisi 24 yaşındaki Uğur Acar, en büyük hayalinin dizi film ve reklamlarda oynamak olduğunu belirterek, kendisini rencide edecek sahnelere girmeyeceğini söyledi. Acar, sağlık alanındaki projelerin yanı sıra, tıraş köpüğü ve tıraş bıçağı reklamlarında rahatlıkla oynayabileceğini kaydetti. 
\ \ Manavgat ilçesi Gebece köyünde 1 aylıkken evinde çıkan yangında yüzü yanan 24 yaşındaki Uğur Acar\\\\\\\'a Akdeniz Üniversitesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki ekip tarafından 21 Ocak 2012 tarihinde tam yüz nakli yapılmıştı. Türkiye’nin ilk yüz nakillisi olarak tarihe geçen Acar, hayatının değiştiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde otopark görevlisi olarak çalışıyor. Acar, diğer yandan da en büyük hayali olan dizi ve reklam filmlerinde oynayabilmek için gelecek olan teklifleri bekliyor.
\ \ 24 yaşındaki Uğur Acar, 21 Ocak 2012 tarihinde Türkiye’nin ilk yüz naklinin kendisine Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde gerçekleştirildiğini söyledi.
\ \
\ \ \\\\\\\"Yüz fonksiyonların yüzde 95 iyileşti\\\\\\\"
\ \ Hastane olarak naklin 5’inci yılını geçtiğimiz günlerde kutladığını aktaran Acar, \\\\\\\"Yüz fonksiyonlarım yüzde 95 iyileşti. Bu süreçte devam edecek olan kas ve sinirlerin iyileşmesi bana bağlı. Yüzüme ne kadar iyi bakarsam o kadar çabuk iyileşecek. Kendimin doktoru olacağım\\\\\\\" dedi.
\ \
\ \ \\\\\\\"Dizi filmden etkilendi\\\\\\\" 
\ \ Çocukluğunda hayalinin futbolcu olmak olduğunu hatırlatan Acar, \\\\\\\"2003 yılında izlemeye başladığım bir dizide söylenen, \\\\\\\'Yeni bir yüz, yeni bir kimlik, yeni bir hayat\\\\\\\' sözleri beni çok etkiledi. Sanki bana söylenmiş gibiydi. Türkiye’de de ardından ilk yüz nakli bana yapıldı. Hayatımı sağlıklı bir şekilde devam ettirmek istiyorum. En büyük hayalim, dizi, reklam veya sinema filminde oynamak. Bir iki yerden dizi, film teklifi geldi. Onlar değerlendirme yapıyor ama olumlu görmüyorum\\\\\\\" diye konuştu.
\ \
\ \ \\\\\\\"Tıraş reklamlarında oynamaya uygun biriyim\\\\\\\" 
\ \ Antalya’da yapılan bir değerlendirme çekimine babasının mevlidinin olması nedeniyle katılamadığını dile getiren Acar, \\\\\\\"Bir de cast ajansında çalışan arkadaşın projesi var. Net bir açıklama yapmadı ama bir görüşmemiz olacak. Sağlık alanındaki tüm projelerin içinde yer alabilirim. Bunun yanında tıraş bıçağı tıraş köpüğü reklamlarında oynamaya uygun biriyim\\\\\\\" dedi.
\ \ Acar, oynayacağı filmlerde bazı kriterlerinin olduğunu belirterek şöyle konuştu: \\\\\\\"Öpüşme sahnesine, ona yakın olan sahnelere girmem. Soyunma da olmaz. Beni rencide edecek sahnelerin içinde yer almam. Sağlığıma zarar gelmeyecek şekilde kendimi korurum.\\\\\\\"

\ \