p>Sayın Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven  sizde çok iyi biliyorsunuz ki bu olayların 1 ay önce başladığını ve Alanya vatandaşının maddi anlamda hiç bir değeri olmayan bir siyasi partinin tabelasını sizin üstün gayret ve ikili ilişkileriyle indirmeniz bekleniyordu.
Lakin, gölcü futbolcularının boş kaleye gol atamaması gibi kolay bir pozisyonu zora soktunuz.
Sizin bu tutumunuz da maalesef oturduğunuz koltuğa zarar verdiniz. Devletin polisi ile vatandaşı karşı karşıyaya getirdiniz.
Gönül isterdi ki, tomalar, göz yaşartıcı gaz bombaları ve tarihi geçmiş üzerinde \"kullanım tarihinden sonra kullanılması tehlikelidir\" diye yazan biber gazlarını kullanmadan bu işi rahatlıkla çözebilirdiniz. Çözümü çok basitti.
O tabelayı indirip, Alanya kamuoyunun öfkesini dindirip şuanda istenmeyen Kaymakam olarak değil, Alanya halkının topyekün arkasında durduğunuz Kaymakam olarak kalırdınız.


MAALESEF İSTENMEYEN KAYMAKAM OLDU
Özellikle son 2 haftadan buyana Alanya’da gelişen olayları yatıştırmakta güçlük çeken ve üstüne üstlük Türk Bayrağı ile HDP tabelasını eş değerde tuttuğu iddiasıyla  ile ilgili görüntülerin ortaya çıkmasıyla birlikte  Kaymakam Dr. Hasan Tanrısever Alanya’da ilk defa vatandaşlar tarafından istenmeyen Kaymakam ilan edildi.
BÜYÜK TEDİRGİNLİK
Özellikle Alanya dün görülmemiş tarihi bir olaya tanık oldu. Binlerce çevik kuvvet, tomalar ve saatlerce Alanya semalarında uçan helikopter Alanya’da büyük tedirginlik yaratırken, yerli ve yabancı misafirlerde korku dolu anlar yaşatıldı. Özellikle sosyal medyada yapılan yorumlarda bu işin buraya kadar gelmesine gerek olmadığı ancak Kaymakam Tanrıseven’in Bayrak ile HDP tabelasını eş değerde tutmasını neden gösterdi.
KAYMAKAM VE EMNİYET MÜDÜRÜNDEN TALİMAT
Olayları Alanya Belediyesinin mobesa odasından takip eden Kaymakam Tanrıseven\'e tepki büyük geldi. Alanya’da yaşayan binlerce vatandaş HDP tabelasının inmesini istedi. Ancak çevik kuvvet Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven ve Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka’dan aldığı talimat gereği vatandaşın binaya girmesini engelledi. Ve gaz bombası ile biber gazı sıkarak vatandaşları dağıtmaya çalışan çevik kuvvet başarılı olamadı. Sonunda tabela indirilerek yerine Türk bayrağı asıldı.
KAYMAKAM İSTİFA
Aslen Antalya Vali Yardımcısı olan ve Alanya ya vekil Kaymakam olarak atanan Dr. HasanTanrıseven’e partili partisiz her kesimden çığ gibi öfke kitlesi büyüyor. Son olarak bardağı taşıran damla ise dün gece yaşandı. Gelişen olayları yatıştırmakta güçlük çeken ve üstüne üstlük Türk Bayrağı ile HDP tabelasını eş değerde tuttuğu ile ilgili görüntülerinde ortaya çıkmasıyla Alanya’da ilk defa sosyal medya ve bazı sanal medya üzerinden istenmeyen Kaymakam ilan edildi Tabelanın indirilerek Bayrak asılmasının ardından çevik kuvvet gözaltılara başladı. Gözaltına alındığını duyan binlerce vatandaş Saray karakoluna akın etti. Kaymakam istifa seslerinin yankılandığı Alanya sokaklarında vatandaşların öfkesi ortada da dinmedi.  Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücelin olay yerine gelmesiyle olaylar yatıştı ve gözaltında tutulanlar savcının da talimatıyla serbest bırakıldı.