p>Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, parti olarak bu seçimlerde milletin verdiği kararı, mesajı aldıklarını belirterek, "Seçim sonuçlarından en çok kim memnun, yurt dışındaki memnun. Çıkan haberlere ve manşetlere baktığınız zaman şuandaki Türkiye'nin durumundan kimin çok sevindiğini görebilirsiniz" dedi.

HER ZAMAN SANDIKTAN YANAYIZ

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirilecek toplantıya katılmak üzere Genel Merkeze gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Seçim sonuçlarını değerlendiren Çavuşoğlu, her zaman sandıktan yana olduklarını ve her zaman milletin kararına saygı duyacaklarını söyledi. Seçim öncesi ve sonrasında bazı partiler gibi millete hakaret etmediklerini, aşağılamadıklarına dikkat çeken Çavuşoğlu, "Kararı milletimizindir, söz milletimizindir. AK Parti olarak da milletimiz bize hangi görevi verirse o görevi en iyi şekilde yerine getirdik. Bundan sonrada milletimizin verdiği görevi demokrasi içerisinde en iyi şekilde yerine getireceğiz, yürümeye devam edeceğiz" dedi.
"SEÇİM SONUÇLARINDAN EN ÇOK YURT DIŞINDAKİ MEMNUN"
Çavuşoğlu, siyasi partilerin açıklamalarını yaptığını, bu açıklamalar üzerinden yorum yapmak istediğini kaydetti. Seçimin hemen sonrasında değerlendirmeler yapmanın ne kadar sağlıklı olduğunu bundan sonraki süreçte göreceklerini ifade eden Çavuşoğlu, "Seçim sonuçlarından en çok kim memnun, yurt dışındaki memnun. Yurt dışında çıkan haberlere ve manşetlere baktığınız zaman şuandaki Türkiye'nin durumundan kimin çok sevindiğini görebiliriz" diye konuştu.
"MİLLETİMİZİN VERDİĞİ KARARI, MESAJI ALDIK"
Bir gazetecinin, "Bu fotoğrafı nasıl görüyorsunuz, millet bir mesaj verdi" diye sorması üzerine ise Çavuşoğlu, şunları kaydetti: "Bu demokrasidir. Millet tercihini yapmıştır. Milletin verdiği mesaj tüm siyasi partiler tarafından alınmalıdır. Herkes bu sorumluluk içinde davranmalıdır. AK Parti her zaman böyle davranmıştır. AK Parti olarak da biz bu seçimde milletimizin verdiği kararı, mesajı aldık. Biraz sonra Bakanlarımız ve MKYK üyelerimizle değerlendirmeleri yapacağız."