p>Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Azad Azerbaycan Televizyonu’na (ATV) Alanya’nın tarihi ve turizmi konulu bir röportaj verdi. Azerbaycan Kanalı ATV ekibine Alanya'nın tarihsel zenginliğini anlatan Başkan Yücel, çok farklı kültürden insanların Alanya'ya gelmesinde ilçenin tarihsel zenginliğinin büyük rol oynadığını söyledi.

Alanya’nın tarihi ve turistlik mekânlarında Azerbaycan izleyicisi için çekimler yapan Azad Azerbaycan Televizyon ekibi 2 gün boyunca Alanya Kalesi, Kızılkule, Tersane, Damlataş Mağarası, Yöresel El Sanatları, Dinlenme Parkları, Emirgan gibi mekânlarda kapsamlı bir çekim yaptı.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i de ziyaret eden ekip, Alanya'nın tarihi ve turizmi konulu röportaj gerçekleştirdi. Azad Azerbaycan Televizyonu Başkan Yardımcısı ünlü televizyoncu Pof. Dr. Etibar Babayev ve Sunucu Aysel Nazım’ın sorularını yanıtlayan Başkan Yücel, Alanya’da çok farklı kültürlerden insanların huzur ve güven içinde yaşadığını kaydetti. Alanya’nın Dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olduğunun altını çizen Başkan Yücel, farklı kültürlerden insanların Alanya’ya yerleşmesinde kentin tarihten buyana her dönemde ilgi odağı olmasının büyük rol oynadığını vurguladı.

Başkan Yücel, ATV ekibine Alanya’yı tanıtıcı program hazırladıkları için teşekkür etti.