p>Ahmet Hakan\'ı takibe alarak, evinin önünde saldıran bar korumalarından ikisinin sabıka kayıtlarından çok yıllar önce AK Parti Fatih teşkilatına yaptıkları üyelik başvurusu bazı gazeteler tarafından ön plana çıkartılarak gerçeğin ortaya çıkarılması engellenmeye çalışılıyor.

Ahmet Hakan\'a saldıran dört kişiden biri olan Uğur Adıyaman\'ın abisi Seyhan Adıyaman\'ın yıllar önce terör örgütü PKK\'ya katıldığı ve terörist eylemlerde bulunduğu ortaya çıktı. Uğur Adıyaman\'ın sicil kaydı da çok kabarık. Adıyaman, uyuşturucu ticareti, birden fazla kişiyi tehdit ve resmi belgede sahtecilik gibi bir çok suç kaydı bulunuyor. Diğer üç saldırganın da suç kayıtları oldukça kabarık.
AK PARTİ İLE İLİŞKİLENDİRİP GERÇEĞİ ÖRTMEYE ÇALIŞIYORLAR
Tüm bu sabıka kayıtlarına rağmen bazı gazeteler Adıyaman\'ın bundan 5 yıl önce AK Parti Fatih teşkilatına üye olmasını gündeme getirmeye çalıştı. Parti üyeliğinin her isteyenin sorgusuz sualsiz gerçekleştirebildiği gerçeğini göz ardı ederek yapılan haberlerde, saldırıyı AK Parti ile ilişkilendirip gerçek azmettiriciye ve suçlulara ulaşılması engellenmeye çalışılıyor. Saldırganlardan bir diğeri olan Fuat Elmas da 2007 yılında AK Parti Fatih teşkilatına üye olmuş.
İSTANBUL VALİLİĞİ\'NDEN \'AHMET HAKAN\'A KORUMA TALEBİ\'NE YALANLAMA
AK PARTİ SALDIRGANLARI İHRAÇ ETTİ

5 yıldır AK Parti\'nin kapısından girmeyen saldırganların, yıllar önce yaptığı üyelik başvurusu üzerinden yapılan algı operasyonu AK Parti Fatih ilçe yönetiminin de gündemindeydi. AK Parti üyeliklerinin ortaya çıkmasının ardından AK Parti, Fatih yönetimi dün akşam Adıyaman ve Elmas\'ın ihracı için olağanüstü toplandı.
\"BİZ ŞİDDETE KARŞIYIZ\"
AK Parti\'nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş yaptığı açıklamada, \"Haksız yere yapılan her türlü şiddeti, darpı kınıyorum. AK Parti\'nin 10 milyona yakın üyesi var. Tek tek kontrol etmek mümkün değil. Davranışlarını kontrol etmesi mümkün değil. Böyle hareketler hoş değil. Kınıyorum. Ama net ispat edildi mi bilgim yok. Böyle bir durumda konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Tespit edilirse olayın gerçekliği, partimizin yetkili kurulları gerekli görüşmeleri yapar. Karar verir. Bir-iki kişinin yaptığı üzerinden koca bir camiayı suçlamak doğru değil. Biz şiddete karşıyız. Haksız, hukuksuz her türlü davranışı kınıyor ve lânetliyoruz\" dedi.