p>KURBAN DERİLERİ THK’na

THK Alanya Şubesi Saymanı Emine Keyaoğlu,  zekat ve fitre  ile kurban derisi toplama yetkisinin THK ya verildiğini bildirerek vatandaşlardan destek istedi Türk Hava Kurumu (THK) Alanya Şubesi Saymanı Keyaoğlu\'nun yaklaşmakta olan Kurban Bayramıyla ilgili olarak, kesilecek Kurban’lıkların derilerini THK’ya bağış yapmaları ricasında bulundu. Sayman Emine Keyaoğlu \"Yüce Önder\'imiz Mustafa Kemal Atatürk\'ün \'İstikbal Göklerdedir\' öngörüsüyle 16 Şubat 1925’te kurulan THK, kurulduğu günden bugüne yüklendiği havacılık sanayini kurma ve geliştirme, havacılığı tanıtma ve sevdirme misyonunu büyük bir titizlikle sürdürüyor. THK, devlet bütçesinden herhangi bir yardım almadan, halkımızın verdiği kurban derisi, fitrezekat, bağış ve diğer ticari gelirleri ile faaliyetlerini devam ettiriyor. THK\'nın ücretsiz havacılık kursları, orman yangın söndürme uçaklarımızla yangınlara müdahale, organ, hasta ve yaralı nakli için hava desteği ve THK Üniversitesi ile eğitime desteği her yıl artarak devam ediyor. THK bu yıl da kurban derilerini toplama noktasında yetkilendirildi. Bu noktada THK\'nın, halkımızın bağışlarıyla ülkemize yaptığı katkılar çok önemli. Ülkemizin havacılık alanındaki kalifiye elaman ihtiyacının karşılanması amacıyla öncelikle \'THK Havacılık Vakfı\' ardından vakıf bünyesinde, \'THK Üniversitesi\' kuruldu.

PİLOT VE PARAŞÜTÇÜLERE KATKI SAĞLANIYOR

Dolayısıyla kurumumuz hem eğitim sistemimize, hem de havacılık sektörüne istihdam imkanı sağlıyor. Yetiştirmiş olduğu pilot ve paraşütçülerle Kapadokya ve İzmir-Efes başta olmak üzere ülke turizmine katkıda bulunuyor. Verdiği eğitimlerle gençlerimizin iyi birer evlat iyi birer vatandaş olmalarına katkı sağlıyor. THK bugüne kadar bir milyondan fazla vatandaşımıza havacılık eğitimi verdi. Kurumumuz her yıl 20 bin üzerindeki gencimize parasız havacılık eğitimi veriyor. THK bugüne kadar 10 bin pilot yetiştirdi. Yine THK her yıl 100 pilot yetiştirerek hava yolu şirketlerine gönderiyor. 1985 yılında Türkiye’de ilk defa havadan orman yangınlarını söndürülmeye başlanmış ve bugüne kadar sayısız orman yangını söndürüldü.

DESTEK BEKLENİYOR

THK daha büyük ve gelişmiş yangın söndürme uçağı almaya çalışıyor. Bununla ilgili olarak \'THK Ormanlar İçin Destek Bekliyor\' kampanyası başlatıldı. Havadan hasta, yaralı ve organ taşıyan THK, birçok vatandaşımızın sağlığını kazanmasına katkıda bulunuyor. 150 bin paraşütçü yetiştiren THK, hala yetiştirme faaliyetlerine devam ediyor. 2860 sayılı \'Yardım Toplama Kanunu\'na dayanılarak çıkarılan \'Yardım Toplama Esas Usulleri\' hakkındaki yönetmeliğin 7. ve 10 maddeleri gereği, THK şubeleri aracılığıyla, fitre ve zekat ile kurban derisi toplama yetkisi kurumumuza verilmiştir.

ÜCRETSİZ KURS VERİYORUZ

Bu bağlamda gücünü halkımızdan alan THK, verdiğiniz destekler sayesinde daha iyi yerlere gelecek. Emin olabilirsiniz ki bu sene uçaklarımızla söndürülecek her orman yangınında, uçaklarımızla taşınan bütün hasta ve yaralılarda, yetiştirdiğimiz pilot ve paraşütçülerimizle, öğretmenlerimize ücretsiz verilen model uçak kurslarımızla, ülkemizin dört bir yanından gelerek bizden ücretsiz kurs alan gençlerimizin gözlerindeki ışıltıda sizin de payınız olacak.\"