p>Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, yeni turizm sezonu öncesinde Alanya’da faaliyet gösteren tur operatörleri, tur rehberleri ile birlikte sektörün diğer temsilcilerin yanı sıra Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik düzenlenen eğitim toplantısına katıldı.

\ \ \ \

TURİZMİ BİR BÜTÜN OLARAK ELE ALIYORUZ

\ \ \ \

 Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, yeni turizm sezonu öncesinde Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen terörle eğitim toplantısına katılarak turizmcilere seslendi Kaymakam Tanrıseven şunları kaydetti; “Bugün terör olayları ile ilgili eğitimlerimizi siz Turizmciler, Sivil Toplum Kuruluşları, Tur Operatörleri ve tur rehberleri ile başlıyoruz. Konunun uzmanı teknik arkadaşlarımız size bir takım konularda bilgiler verecekler. Önümüzdeki günlerde de belli başlı bazı kurumlarla ve sektör temsilcileriyle çeşitli toplantılar yapacağız. Biz, turizmi bir bütün olarak ele alıyoruz. Elbette bu sene turizmin hakim rengi güvenlik. Bu çerçevede güvenlik konseptinde de uzman arkadaşlarımız sizlere bazı önemli konularda bilgiler verecekler. Bilgilendirme toplantılarımız devam edecek. Muhtarlar ve diğer turizm sektörü çalışanlarla da toplantılar yapacağız. Bu toplantılarda sadece güvenlik boyutunda değil aynı zamanda gıda, sağlık, müşteri ile ilişkiler konularını ele alacağız. Amacımız Alanya\\\\\\\'mızda huzurlu, güvenli bir turizm sezonu geçirmek. Bu konuda devlet olarak biz gereken tedbirleri alıyoruz. Sadece bizlerin aldığı tedbirler değil aynı zamanda sizlerinde buradaki Kamu Kurum ve Kuruluşları, Emniyet, Jandarma, Tarım Müdürlüğü, Turizm Müdürlüğü ve diğer kamu kurumlarıyla koordineli çalışılması gerekiyor. Eğer bu koordineli çalışmaları bizler bir arada yürütebilirsek inanıyorum ki hem güzide şehrimize gelen turist memnun olacak hem Alanya\\\\\\\'mız daha fazla kazanacak. Bu çerçevede hepimize önemli görevler düşüyor. Gelen bir turisti ülkesine memnun gönderebilirsek hem ülkemizin hem de Alanya\\\\\\\'mızın tanıtımı açısından büyük kazanç sağlayacaktır.”

\ \ \ \

EN GÜVENLİ KENT ALANYA

\ \ \ \

Alanya\\\\\\\'nın Türkiye\\\\\\\'nin en güvenli kentlerinden birisi olduğunu ifade eden Kaymakam Tanrıseven, “Bu konu için kolluk kuvvetlerine teşekkür ediyorum. Alanya\\\\\\\'da suç ve suçlu ile mücadele etkin bir şekilde yapılıyor. Bu kenti el birliği ile hepimizin ortak çalışmasıyla daha iyi yerlere getireceğiz. Olumsuzluklara bakıp moral asla bozmayalım. Ziyaretime gelen konsoloslar ve yabancı heyetler kendi ülke vatandaşlarının Alanya\\\\\\\'da yaşamaktan mutlu olduklarını dile getirdiler. Bizler de Alanya\\\\\\\'da yaşayan yerleşik yabancılar ve gelen yerli ve yabancı misafirlerin daha mutlu şekilde Alanya\\\\\\\'mızdan ayrılması için çalışmalıyız” dedi.

\ \ \ \

TERÖRE KARŞI DİK DURMALIYIZ

\ \ \ \

Alanya Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün koordinesinde gerçekleşen eğitimde, Alanya’da faaliyet gösteren tur operatörleri, tur rehberleri ve sektörün diğer temsilcilerine eğitim verildi. Bu eğitimde terör olaylarına müdahale şekli, şüpheli paket ve alınması gereken tedbirler anlatılarak, terörün amacının halkı yıldırmak, korkutmak ve sindirmek olduğu ifade edildi. Halkın çok sık ve kalabalık olarak yaşadıkları yerlerin terörist guruplarca hedef seçildiği anlatılan eğitimde, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile birlikte özelikle Güvenlik güçlerinin yönelik eylemlerin yapıldığı belirtildi.

\ \ \ \

 

\ \