p>Müşteri sayısını artırmak isteyen otellerin sosyal medya hesapları ya da kendi web siteleri üzerinden paylaştıkları görsellerin yüksek çözünürlüklü ve büyük olmasının rezervasyon oranlarını gözle görülür ölçüde etkilediği belirtildi.
Bir İngiliz pazarlama dergisinde yer alan makaleye göre, otellerin tanıtımlarında kullandıkları görseller sanılanın aksine büyük bir öneme sahip. Yüksek çözünürlükle ve büyük boyutlu fotoğraflar sadece tüketicinin dikkatini çekmekle kalmıyor aynı zamanda online seyahat sitelerinde daha fazla yorum alarak arama motorunda üst sıralara çıkmalarına da yardımcı oluyor.
İşte makalede yer alan ve otelcilerin dikkat etmesi gereken 6 altın görsel paylaşım kuralı:
1) Yüksek çözünürlükle ve büyük görsel kullanmak
Visual Web Optimizer adlı araştırma şirketi tarafından yapılan bir anket sonucu, yüksek çözünürlüklü ve büyük görsellerin rezervasyon sayısının%9.46 oranında artmasını sağladığını ortaya çıkardı. Bu sonuçtan ders çıkaran birçok rezervasyon sitesi ise görsel kullanımında değişikliğe giderek küçük boyutlu görseller yerine büyük boyutlu görselleri kullanmayı tercih etmeye başladı.
2) Fotoğraf alt yazısı kullanmak
Kissmetrics tarafından gerçekleştirilen bir araştırma sonucu, paylaşılan görsele eklenen fotoğraf alt yazısı asıl reklam metninden %300 daha fazla okunduğunu ortaya çıkardı. Bu yüzden çoğu seyahat gurusu, otelcilerin 'caption' adı verilen bu alt yazı metnini tatilcilerin ilgi alanına yönelik dikkat çekici içerikler ile doldurması gerektiğinin altını çizerken kullanılan dilin ilginç olması gerektiğini vurguladı.
3) Çok sayıda fotoğraf paylaşmak
TripAdvisor'a göre, tatilcilerin %45'i, 30 ve daha fazla fotoğraf paylaşan otellerle, 10 ve daha az fotoğraf paylaşan otellerden daha fazla ilgilenmekte. Öte yandan online seyahat arama sitesi tarafından gerçekleştirilen ankete katılan tatilciler, video paylaşımı ve dijital otel turlarının da tercihlerini etkilediğini belirtiyor.
4) Esnek İçerik Yönetim Sistemi (CMS) kullanmak
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki birçok dilde paylaşılan içerikler ve çoklu dil seçeneğine sahip websiteleri dünyanın her yanından tüketiciye ulaşmada önemli bir unsur. Bunun bir diğer adımı ise görsellerin farklı birçok sosyal medya kanalı üzerinden paylaşılması yer alıyor. Örneğin, Facebook, Twitter, Instagram, Google+ vb birçok kanal üzerinden eş zamanlı görsel ve içerik paylaşan otellerin, sadece tek kanal üzerinden paylaşım yapan işletmelere oranla daha fazla ziyaretçi sayısına ulaştığı belirlendi.
5) Tag Kullanmak
Müşteri analiz şirketi Janrain'in yayınladığı bir araştırma sonucu gösteriyor ki online tüketicilerin %74'ü ilgisini çekmeyen içeriklere sahip websiteleri ile karşılaşmaktan memnun değil. Örneğin, ailesi ile tatil planı olan bir tüketicinin otel araştırırken karşısına çıkan otelin gece klübu fotoğrafları, otele yönelik talep doğurmayacağı gibi olası müşteri potansiyelinin de kaybolmasına neden olmaktadır. Uzmanlar, doğru müşteri kitlesine ulaşmak için doğru tagleri kullanmak gerektiğine vurgu yapmaktadır.
6) Kategoriyi doğru belirlemek
Doğru organize olmanın ve kategori kullanımının otel tanıtı için de geçerli olduğunu dile getiren uzmanlar, paylaştığınız görselleri doğru kategori etmenin daha fazla tüketiciye ulaşmak çok önemli bir unsur olduğunun altını çizmekte. Öte yandan uzmanlara göre, otele yönelik araştırma içerisinde olan tüketicilerin ihtiyaçları doğrultusunda ve daha fazla kişiselleştirilmiş olan kategori ayrımı kişilerin sorularına daha hızlı cevap vereceğinden otel-tüketici arasındaki iletişimin daha hızlı gerçekleşmesini sağlayacaktır.