p>Çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ile İbradı ilçesine gelen Çavuşoğlu, kendisini karşılayan vatandaşlarla tek tek tokalaştı. İbradılıların Çavuşoğluna sevgisi ise görülmeye değerdi. Tek tek vatandaşlarla tokalaşan Çavuşoğlu cumalarını mübarek etti ve sıkıntılarının olup olmadığını dinledi. 

Ardından parti binası önünde vatandaşlarla bir araya gelen Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, AK Parti\'nin ortaya koyduğu hedeflerin hepsine zamanından önce ulaştığını söyledi. Politikalarını, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda güncellediklerini anlatan Çavuşoğlu, seçim beyannamesinde toplumun her kesimini ilgilendirecek, faydası olacak ve kalkındıracak vaat ve politikaları olacağını belirtti.

Bölgedeki yatırımlar hakkında bilgi veren Çavuşoğlu, \"Önemli olan ülkemizin istikrarı, ülkemizin bekası, güvenliği ve ülkemizin ekonomik olarak büyümesi. Bugün G-20\'nin yani dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinin başkanıyız ve zirveyi de Antalya\'da yapıyoruz\" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti\'ni çok güçlendirmek gerektiğinin altını çizen Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

\"Türkiye Cumhuriyeti son 14 yılda gücüyle şefkatiyle dünyada saygın bir ülke oldu. Doğruları söyleyen, dik duran bir ülke oldu. Yanlış yapana, \'Yanlış yapıyorsun, bir dakika dur\' diyen bir cumhurbaşkanımız, bir liderimiz oldu. Mazlumların yanında olan bir Türkiye oldu.\"

Türkiye\'nin dünyanın her yerinde mazlumların yanında olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu, yurtdışında yaşayan vatandaşların da Türkiye\'nin güçlü olmasını istediğini söyledi.

- \"Devletin saygınlığı, itibarı, hizmetle olur\"

Çavuşoğlu, devletin saygınlığının, itibarının hizmetle olduğunu, devletin, milletin hizmetkarı olduğunu ifade etti.

\"Bizim sendelemeye, tökezlemeye de hakkımız yok, daha da güçlü olmamız gerekiyor\" diyen Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

\"Seçimden sonra bir hükümetin kurulmamasından bile ne kadar faydalanmaya çalışanların olduğunu gördünüz. Sınırın ötesindeki DAEŞ ne insandır, ne Müslüman\'dır, ne devlettir. Bunlar terör örgütüdür, kanlı bir terör örgütü. Bizden çok çekiniyorlardı, biz de hedefindeyiz. Seçimden sonra zayıf düştüğümüze inanarak hemen o bile cesaretlendi, bize saldırmaya başladı. Biz ne yapıyoruz? Cezayı kesiyoruz şimdi ve keseceğiz de. Sınırımızın ötesinde böyle bir terör örgütüyle yaşamamız mümkün değil.\"

PKK\'nın da seçimden sonra saldırdığını dile getiren Çavuşoğlu, \"Elini de belini de kırıyoruz ve kökünü kazıyacağız. Erkek gibi polisimin karşısına çıkabiliyor mu? Karşı karşıya çatışmaya girebiliyor mu? Kalleşçe pusular kuruyor, bombalar koyuyor, ondan sonra yolu kazıyor, tam onlara yakışır şekilde kalleşçe yapıyor\" diye konuştu.

- \"Biz İslami bir parti değiliz, muhafazakar demokrat partiyiz\"

Tüm hedeflerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

\"Şuna inanıyorlar, \'Eğer Cumhurbaşkanını oradan indirebilirsek...\' Fezlekeleri hazırlamışlar \'dönemin başbakanı\' diye. Her şey hazır, iddianameler, şunlar, bunlar her şeyi hazırlamışlar. Tam bir paralel yapı. Şimdi başlarına geçiyor bu planlar, geçecek. Sonuna kadar onlarla da mücadele edeceğiz. Tehditmiş, şantajmış, oymuş, buymuş, ne yaparlarsa yapsınlar, geçti o günler. Türkiye\'yi çetelerden, mafyalardan temizledik. Paralel yapıymış, çeteymiş, mafyaymış biz bunlardan korkmayız.\"

Çavuşoğlu, \"Dinle siyaset yan yana olmaz. Siz siyasi parti olarak da insan olarak da hata yapabilirsiniz, bunu hiç kimse dinimize mal edemez. Onun için dinle siyaset ayrı olmalıdır. Biz İslami bir parti değiliz, biz muhafazakar demokrat partiyiz ve reformist partiyiz\" dedi.

Konuşmasının ardından Çavuşoğlu, Cumhuriyet Meydanı\'nda esnaf ziyaretinde bulundu.