GECEYE İLGİ BÜYÜKTÜ

Ev sahibi kahder yönetim kurulunun tam kadro hazır bulunduğu geceye Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Coşkun, Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkan Yardımcısı Buğra Çetin ve basın mensuplarının yanı sıra, Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi ve Dekorasyonu derneği Hoted eğitim komitesi başkanı Sema Yörütü ve Huriye Günen, Fethiye Kat Hizmetleri Müdürleri Derneği Fekhed başkanı Gülsüm Ayar Yılmaz, Kahder üyeleri ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.Geceye Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği Hoted ‘in kurucusu, uluslararası turizm fuarlarda her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Housekeepıng olimpiyatlarının mimarı, olan, gerek uluslararası arenalarda, gerek ise ülkemizde Housekeepıng camiasının çıtasının yükseltilmesine vegeliştirilmesineyönelik yapmış olduğu başarılı çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiren, onursal başkan, başdanışman Executive Hk müdürü Hakan Halit Yen konuşmacı ve onur konuğu olarak katıldı.

GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ

Gecenin açılış konuşmasını Kahder yönetim kurulu başkanı Recai Akman gerçekleştirdi. Akman,’’ Gecemize şehir içi ve şehir dışından katılan çok kıymetli onur konuklarımız ve gecemizin sponsorları Yaşa Özak, Serkan Balıkçı ve Mehmet Semih Çallıoğu beyefendiler başta olmak üzere, Geçmiş dönem başkanlarımıza, değerli üyelerimize ve yanımızda yer alıp, derneğimizin çalışmalarına desteğini esirgemeyen, katılan, katkı sağlayan herkese Bodrum kat hizmetleri camiası, yönetim kurulumuz ve kuruluşumuz Kahder üyeleri adına teşekkür ediyorum. Bu akşam birincisini gerçekleştirdiğimiz ödül töreni gecemizi bu yıl iftar yemeği ile birleştirerek ilkini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu organizasyonu geleneksel hale getirip, dostlarımızla ve üyelerimizle bir araya gelmeye devam edeceğiz. Housekeepıng mesleği adına, sizlerin de destek ve katkılarıyla mesleğimiz adına çalışmalarımıza devam edeceğiz. Her birinize katılım ve katkılarınızdan dolayı ayrı ayrı şahsım ve yönetim kurulumuz adına sonsuz teşekkür eder, saygı ve şükranlarımı sunarım’ ’dedi. Başkan Akman, Bodrum’da yaşanan Housekeepıng camiasının sorunları ve çözüm önerilerini sıralayarak konuşmasını noktaladı.

HEM ELEŞTİRDİ, HEM KUTLADI.

Geceye onur konuğu ve konuşmacı olarak katılan onursal başkan, başdanışman, Executive Hk müdürü Hakan Halit yeni yaptığı konuşmasında, Housekeeping müdür ve çalışanlarına çok güzel bir şehirde görev yaptıklarını ifade ederek, ”Bir kere yüksek binaların olmayışı çok güzel. Başımızı kaldırdığımızda gökyüzünü görebiliyorsunuz. Biz Antalya’da maalesef gökyüzünü göremiyoruz. Böyle caddelerin arasından başımızı kaldırıp gökyüzü arıyoruz. Bu anlamda bozulmamış pırıl pırıl bir şehir. Buralarda görev yapmanız, yapıyor olmanız, nefes alıyor olmanız çok güzel bir şey. Buradaki mevcut belediye başkanı ve geçmiş dönem belediye başkanlarımızı da tebrik ediyor, kutluyorum. Ayrıca yasa koyucuları ve uygulayıcıları da kutluyorum. Biraz trafik sorunu var, o da olmasa çok daha güzel olacakmış. Sokaklar çok dar, kaldırımlar çok fazla yoldan büyük. Herhalde onları da çözerler inşallah. Çözeceklerine de eminim” dedi.

HİJYEN YOKSA SAĞLIK YOK. SAĞLIK YOKSA TURİZM YOK!

Yeni, ’’ Ülke turizmimizin medeni iftiharları, gurur kaynakları, elleri öpülesi emektarlarımız, ülkemiz turizminin hijyeninden sorumlu, sağlıklı yaşamın korunmasındaki büyük oyuncular, geri dönüşüm turizminin yegâne teminatları olan Housekeepıng camiasının kıymetli mensuplarının bağlı bulunduğu derneklerimizin çalışmalarıyla, bu camiaya gönül vermiş, emek vermiş, zaman harcamış birisi olarak, mesleğimiz adına gurur duyuyorum.15- 20 yıl öncesine göre, Housekeepıng mesleğinin bulunduğu konum günümüz itibariyle olması gerektiği konuma doğru hızla ilerlemektedir. Gecikmeli de olsa bu değişimde hiç şüphe yok ki housekeepıng derneklerimizin büyük rolü vardır. Bu gün Housekeepıng camiamızı uluslararası fuarlarda, arenalardaHOTED uluslararası housekeepıng olimpiyatları başta olmak üzere, farklı çalışmalarla en üst perdeden temsil edebiliyorsak ne mutlu bize, ne mutlu sizlere. Bu yıl ülkemizde 50 milyon konuk ağırlamayı hedefliyoruz. Şüphesiz ülkemize gelen konukların geri dönüşümü yani repeat guest dediğimiz konu ülkemiz turizminin geleceği ve istihdam açısından büyük önem arz etmektedir. Dolayısıyla camiamızın önemini şu şekilde kısaca özetleyebiliriz. Hijyen yoksa sağlık yok. Sağlık yoksa memnuniyet yok, memnuniyet yoksa konuk yok. Konuk yoksa turizm yok. Hep birlikte, birlik ve beraberlik içerisinde tüm derneklerimizle housekeepıng camiasının ve ülkemiz turizminin geleceği için çalışmalarımıza en üst seviyeden devam etmeliyiz’ ’dedi.

DERNEĞİN ÇALIŞMALARINA DESTEK VERİP, KATKI SAĞLAYANLARA TEŞEKKÜR EDİLDİ.

Daha sonra başkan Recai Akman ve yönetim kurulunca gecenin sponsorlara,geçmiş dönem başkanlarına, dernek üyeleri ve mesleğe gönül vermiş, emek vermiş, Hk müdürlerine, STK başkanlarına ve gecenin onur konuklarına teşekkür edilip, plaketi takdim edildi. Gece, gerçekleştirilen ödül töreninin ardından konukların, dernek yöneticilerinin ve Housekeeping Müdürlerinin fikir alışverişi yaptıkları sohbetin ardından sona erdi.