p>Kırkpınarı’ın başpehlivanı Orhan Okulu, 11. Geleneksel Alanya Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşlerinin de galibi oldu. 407 bin TL ile üçüncü kez ağalık ihalesini alan Kasımoğlu Kerim Yılmaz altın kemeri almaya hak kazandı. 11. Gökbel Güreş Festivali büyük bir coşku ve katılımla gerçekleşti

GÖKBEL’İN BAŞ PEVLİVANI OKULU OLDU

Kırkpınarı’ın başpehlivanı Orhan Okulu, 11. Geleneksel Alanya Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşlerinin de galibi oldu. 407 bin TL ile üçüncü kez ağalık ihalesini alan Kasımoğlu Kerim Yılmaz altın kemeri almaya hak kazandı.

14 BRAŞTA 500 GÜREŞÇİ KATILDI

Alanya Belediyesi tarafından Bu yıl 11’incisi düzenlenen Gökbel Yaylası Yağlı Güreşleri, minikler branşı güreşleriyle başladı. Güreşe 14 branşta 35’i başpehlivan olmak üzere yaklaşık 500 güreşçi katıldı. Gökbel Yağlı Güreşlerine MHP Antalya Milletvekili Dr. Mehmet Günal, CHP Antalya Milletvekilleri Mustafa Akaydın ve Devrim Kök, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, MHP Alanya İlçe Başkanı Hilmi Er, CHP Alanya İlçe Başkanı Şengül Yeşildal, Albimo Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, turizmciler, yerleşik yabancılar  ile  vatandaşlar katıldılar.

Gökbel Güreşleri Alanya Müftüsü Mustafa Topal\'nı okuduğu duayla başladı.  Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Kırkpınar Başpehlivanı Orhan Okulu ve finalisti Osman Aynur ile er meydanını dolduran halkı selamladı.