Rus Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ekaterina Gündüz ve eşi Bekir Gündüz çiftinin bir kız erkek çocukları oldu.  Yeni doğan bebeğe ‘Sergen’ adlı verildi.  Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya  Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hem Rus hem Türk vatandaşı olan Sergen Gündüz dünyaya geldi.  Doğumdan sonra Rus Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ekaterina Gündüz  ve babası Bekir Gündüz hastanenin başhekimi  Tevfik Bey’e, kadın doğum doktoru Zafer Çolak’a ve çocuk doktoru Şakir Genç'e teşekkür ziyaretinde bulundular. Duygularını paylaşan Ekaterina Gündüz çifti şu açıklamada bulundu:

"Yeni insanın dünyaya gelmesi sadede sevinçli ve heyecanlı bir olay değil ayni zamanda oldukça sorumluluk gerektiren bir şey. Bu bizim üçüncü çocuğumuz. Önceden Alanya’da bu seviyedeki hastane olmadığından dolayı özel hastanelerin hizmetlerinden yaralanırdık. Ve şimdi kıyaslama yaptığım zaman bu önemli bir durum için hastane seçimimden hiç pişman değilim. Personelin çalışması, konaklama şartları, teknik ekipman-herşey en üst düzeyinde. Profesyonellik ve yüksek çalışma performanslarından dolayı baş hekimine sayın Tevfik Yazan ve kadın doğum doktoru Zafer Çolak’a teşekkür etmek isterim. Ayrıca hastane içindeki ekip çalışması ve personelinin profesyonel organizasyonunu takdir ederim. Benim gözümde hastanedeki çalışma sistemi çok profesyonel bir şekilde yürümektedir bunun için Yazan’a ayrı bir teşekkür borçluyuz.  Hastanede doktor eksikliği olmasına rağmen çalışan doktorlar yorgunluğu ve yoğunluğunu hastalarına hiç bir şekilde yansıtmıyorlar ve profesyonel çalışmaya devam ediyorlar. Bunun en iyi örneği  Çolak’ın çalışmasıdır. Tabiiki  de hastanemize gelecek olan yeni uzmanlarının yolunu gözlemekteyiz.

ÇAVUŞOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ

Ayrı bir minneti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na göstermek isterim. Yardım ve desteği sayesinde Alanyalılar büyük ihtiyaç duydukları bu hastaneye kavuştular. Güzel layık şartlarda tedavi olma imkanımız olduğu için tüm Alanyalıları tebrik ediyorum. Herkese sağlık, uzun ömür, sevdiklerinize iyi bakıp korumanızı ve hastane gelme sebebinizin tıpkı bizim gibi 3,7 kiloluk bir mutluluk parçasını almanız olsun dilerim. Sokrates’in sözünü unutmayın: ‘ Sağlık herşey değildir fakat sağlık olmadan geri kalan her şey hiçtir."