Haftaya lider başlayan Alanyaspor ligin son yıllarda üst sıralarını zorlayan Başakşehir’i evinde ağırladı. İlk yarıda, defansta ve hücumda yapması gerekenleri yaptı. 2. yarıda özellikle atakları yönlendiren Efecan’ın yorulması  ve Cisse’nin gününde olmaması nedeni ile istediği golü bulamadı. Başakşehir özellikle defansta neler yapılması gerektiğini gösterdi. Alanyaspor’un Teknik Direktörü Erol Bulut maçtan sonra, “her maça öncelikle 1 puan parolası ile çıkıyoruz” sözü oldukça önemlidir. Bu açıklama; “yenemiyorsan yenilmem ve gol ya da goller atıp puanları alırım” olarak algılanmalıdır. Fenerbahçe’nin Kayseri deplasmanından eli boş dönmesine en çok Alanyaspor sevindi. Çünkü liderliğine devam ediyor.

Esas önemli olan ise,  Alanyaspor’un ligin 3. haftasında aldığı liderliği devam ettiriyor olmasıdır. Bu durum kolay elde edilmiyor. 8 haftadır lider olarak devam eden Alanyaspor’u sporseverlerin ve spor yorumcularının yürekten alkışlayarak gerekli şekilde övgülerini yapmaları gerekmektedir. Her sezon zirveye oynayan takımların bile bu kadar uzun soluklu başarıları çok fazla olmuyor.

Fenerbahçe lider olmak için çıktığı Kayseri deplasmanından eli boş döndü. Maça iki takımda kontrollü başladı. İlk ilginçlik maçın 26. dakikasında yaşandı önce Fenerbahçe gol kaçırdı, ardından Kayserispor, ve sonra tekrar Fenerbahçe golü kaçırdı. Maçın en ilginç pozisyonu ise 38. dakikada yaşandı. Fenerbahçe üst üste 4 pozisyonu gol yapamadı. İlk yarı golsüz bitti. İkinci yarı atamayana atarlar yaşandı ve Kayserispor Umut Bulut’un golü ile öne geçti. Maçta bu şekilde sona erdi. Böylece Kayserispor ligdeki ilk galibiyetini aldı. Fenerbahçe ise lider olamadığı gibi ligin 4. sırasına geriledi.

 Haftanın dikkat çeken maçında Göztepe Trabzon’u evinde yendi. Trabzon lehine verilmeyen penaltı ve Sosa’ya yapılan müdahale sonrası gösterilmeyen kırmızı kart maçın önüne geçti. Göztepe maçı kazanırken kalecisi Beto’nun kaleye duvar örmesi de önemli bir etken oldu.

Galatasaray Cuma akşamı evinde Rizespor’u konuk etti. Lige şampiyonluk parolası ve transfer şampiyonu olarak başlayan Galatasaray evinde erken bulduğu 2 golle Rizespor’u geçti. Oynadığı oyun, oyuncu kalitesine yakışmıyor. Her ne kadar 2 farklı kazansa bile ligin gol kısırlığı çeken takımlarından birisi durumunda. Oyucularını tek tek değerlendirdiğimizde kadro kalitesi çok iyi ama oyun kalitesi hala zevk vermiyor ve vermeyecek gibi duruyor. Her şeye rağmen, iyi oynamadan kazanmak önemli. Ligin zirvesinden kopmadan devam ediyor.

Galatasaray süper ligde evinde en son 6 Mayıs 2017 yılında Kasımpaşa’ya yenildi. Galatasaray 41 maçtır evinde yenilmezlik serisini sürdürüyor.

 Lig tarihinde kendi evinde en uzun süre yenilmeyen takım unvanı 90 maçla Trabzonspor’a ait bulunuyor. Bordo-mavili ekip, ligde adeta fırtına gibi estiği dönemde 1975-1976 sezonunun 10. haftasından başlayıp 1981-1982 sezonunun 6. haftasına kadar süren üst üste 90 iç saha maçında mağlup olmadı.

Beşiktaş ligin son haftalarının formsuz ekibi Antalya deplasmanına çıktı.  Maçın ilk çeyreğinde üst üste bulduğu 2 golle bir anda 2-0 öne geçti. İlk yarıda üstün bir oyun sergilediler ama bunu skora yansıtamadılar. 2. Yarı iki takımda karşılıklı ataklar yaptı. Antalyaspor ikinci yarıda 1 gol attı. Fakat bu gol puan almalarına yetmedi. Beşiktaş geçen sezon Sivas deplasmanından beri alamadığı deplasman galibiyetini, Antalya’dan alarak deplasman korkusuna da son verdi. Beşiktaş bu skorla ligin zirvesi ile arasındaki puan farkını kapatmaya başladı.