Antalya DOB, 20. yüzyılın başında Avrupa kültürünün önemli bir parçasını oluşturan İngiltere'de tek perdelik bir karakter komedyası olan 'Evlilik Senedi' operasını sahneye taşıyor. Rossini'nin 18 yaşında bestelediği ve ilk profesyonel operası olan eser için Antalya DOB'da geri sayım başladı. 24 Mart Cumartesi günü saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde prömiyeri gerçekleştirilecek 'Evlilik Senedi', kızının rızası olmadan onu zengin Kolonili tüccar ile evlendirmek isteyen cimri bir babanın hazırladığı planın kurmaca ve eğlenceli oyunlarla nasıl bozulduğunu konu alıyor.

Avrupa'dan Amerika'ya göçün yoğun olduğu bir dönemde yazılan oyun, özgürlüğün ve yeni umutların yeşerdiği bir dünyayı anlatıyor. Tamamı tek mekanda geçen eser, Rossini'nin, seyirciyi ilk andan itibaren etkisi altına alan güçlü müziği ile dikkati çekiyor.

Orkestra şefi Ömer Yöndem, reji Yiğit Günsoy, dekor ve kostüm tasarım Gürcan Kubilay ve ışık tasarımı Mustafa Eski'ye ait olan eserde, 'Fanny' rolünde Aslı Ayan, Işılay Meriç Karataş ve Beste Şahin, 'Edoardo' rolünde Enis Ok ve Burak Pektaş, 'Tobia Mill' rolünde Onur Alpaslan, Toygarhan Atuner ve Oğulcan Yılmaz, 'Slook' rolünde Erdi Can Aybaş ve Serhat Konukman, 'Clarina' rolünde Seçil Eyilikeder ve Tuğçe Oğuzülgen, 'Norton' rolünde Baturalp Bilgili ve Mehmet Ali Tutar sezon boyunca dönüşümlü olarak izleyici karşısına çıkacak.

Eserin 20 ve 30 TL olan biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki opera gişesinden ve www.biletiva.com internet adresinden temin edilebilir.