Sanat eleştirmeni İbrahim Karaoğlu'nun küratörlüğünü üstlendiği, Şebnem Bahar Art & Desing Gallery'deki serginin açılışını, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal yaptı. Uysal, sanatçı Gürbüz Doğan Ekşioğlu'nun kişiliği, sanatı ve eserlerine övgü yağdırdı, "Böylesine ünlü, uluslararası bir ressam olan Ekşioğlu'nu Muratpaşa'da ağırlamaktan mutluyuz" dedi.

KEDİLERE EV YAPIYORUZ

Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa İlçesi'nde yaşayanların kedileri çok sevdiğini, belediyeye hayvan severlerden 'Kedi Evleri'nin sayısının artırılması için yoğun istek geldiğini, sokakta yaşayan kediler için sürekli kedi evleri ürettiklerini, park ve bahçelere koyduklarını da sözlerine ekledi.

ÜNÜ SINIRLARIMIZI AŞTI

Şebnem Bahar Art&Desing Gallery'nin yöneticisi sanatçı Şebnem Bahar da "Ünü Türkiye'nin sınırlarını aşan ressam Gürbüz Doğan Ekşioğlu'nu en çok sevdiği kedi resimleriyle birlikte Antalyalı sanatseverlerle buluşturup tanıştırmanın, kaynaştırmanın mutluğunu, gururunu, onurunu yaşıyoruz" dedi.

71 ÖDÜLE SAHİP RESSAM

24'ü uluslararası 71 ödülün sahibi de olan sanatçı Ekşioğlu'nun kalem boya ile ironi katarak, biraz da soyutlaştırarak ürettiği, 'Doğa Dostu Kedi', 'Kedilerin Bekleyişi', 'Kedinin Marifeti', 'Fincanlı Kedi', 'Elmalı Kedi', 'Kedinin Kurnazlığı', 'Pusudaki Kedi' gibi isimler verdiği eserleri büyük ilgi gördü.

KEDİLERLE HATIRA FOTOĞRAF

Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak'ın da ziyaret ettiği, izleyicilerin kendi resimleri önünde hatıra fotoğrafı çektirdiği Ekşioğlu'nun 'Benim Kedilerim' adlı resim sergisi 31 Mart Cumartesi gününe kadar açık kalacak.