29 Ekim akşamı Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek konsere tüm Antalyalılar davetli.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ünlü şarkıcı Serdar Ortaç’ı Antalyalılarla buluşturuyor. 29 Ekim Pazar günü saat 21.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşecek konserde Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi dokusuna bağlı kalarak yeniden düzenlediği Tophane Parkı’nın da açılışı gerçekleştirilecek. Bir buçuk kat büyütülerek adına yakışır hale getirilen Cumhuriyet Meydanı’nın devamında Tophane Parkı da yenilenen yüzüyle eskiden olduğu gibi yine Antalyalıların buluşma noktası olacak.

Tarihi çay bahçesi yenilendi

Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı ve Tophane Çay Bahçesi Düzenleme Projesini tamamladı. Cumhuriyet Meydanı bölümü 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Murat Boz konseri ile açılmıştı. Tophane Parkı bölümü de Cumhuriyet Bayramı’nda hizmete girecek. Tophane Parkı’nda çelik sistemli çatı örtü sistemi oluşturuldu ve zemini ısıl ahşap malzeme ile kaplandı. Çay bahçesinin sınırlarına yeşil renkli temperli cam korkuluk yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndan Tophane Çay Bahçesi’ne inilen yola blok diyabaz taşlardan oluşan merdiven ve rampalar oluşturuldu. Engellilerin yenilenen Tophane Çay Bahçesi’ne ulaşımını kolaylaştırmak için engelli asansörünün yanı sıra zemine uyarıcı takip ve ikaz bantları döşendi.

Antik kalıntılar sergilenecek

Cumhuriyet Meydanı ve Tophane Parkı, çalışmaların tamamlanmasının ardından bütüncül bir görünüme kavuştu. Tophane Parkı’nda turist bilgi merkezi, polis noktası, biri 430 metrekare, diğeri 70 metrekare kapalı alanı olan 2 adet dükkanın yanı sıra çalışmalar sırasında bulunan antik sur kalıntıları da üzerinde gezilebilir cam platform aracılığıyla sergilenecek.