Kursa katılan 35 öğrenci muhteşem bir oyunla 9 ve 10 Haziran tarihlerinde seyirciyle buluşuyor.

KORSANLAR VE PRENSLERİN SAVAŞI

Yaşları 5 ile 13 arasında değişen 35 çocuk tarafından hazırlanan “Korsanlar ve Prensler” isimli oyunun konusu kısaca şöyle:

Prenses Çilekli Turta ile Prens Haşlanmış Yumurta büyük bir törenle evleneceklerdir. Ancak adalarını istila eden korsanlar; prensesi ve nedimeleri kaçırıp deniz fenerine hapsederler. Hem Kral Makarnus’un hazinesini ele geçirirler hem de gemilerine el koyarlar. Ancak Prens Haşlanmış Yumurta bu azılı korsanlara pabuç bırakmak niyetinde değildir. Nitekim sanatın ve sevginin gücü kötülüğü yenecektir.

TÜM ÇOCUKLAR DAVETLİ

Yönetmenliğini Nilbanu Engindeniz’in yaptığı oyunun metni bir yıl boyunca eğitimden geçen çocuklarla birlikte yazıldı. Engindeniz tarafından yönetilen oyunun koreografisi ise Anıl Türkmener’e ait.

OYUN GEMİDE SAHNELENECEK

Oyun 9 ve 10 Haziran saat 17.00’da Belediye Binası arkasında bulunan Sahil Güvenlik’in olduğu alanda başlayarak korsan gemisinde devam edecek.

Birden fazla mekan kullanılarak seyircilerin oyuncularla beraber hareket edeceği oyun birbirinden güzel danslar ve sürprizlerle dolu. Şimdiden iyi seyirler.