TED-YAR-DER Başkanı Adem Atar'ın yazıp yönettiği oyunda Serin Esen Rüzgar (Kadın-Türk Gezici), Adem Atar (Erdal Gezici), Fatma Sönmez (Yaşlı kadın-Selma Gezici), İrem Çetin (Genç kız- Beren Gezici), Berat Akdağ (Genç erkek- Baran Gezici), İrfan Çetin (Savcı-konuşkan adam-komiser), Fahrettin Kaya (Kameraman-Sırdaş), Soner Kolbüken (Fotoğrafçı-Sırdaş) rol aldı.

OYUNUN HİKÂYESİ

Oyunda halkın uykularının kaçtığı kötü günler konu ediliyor. 5 kişilik muhalif ailenin kadını Türkan Gezici, yakınlarının başına her an bir kumpas belası örülmesinden, sırf muhalif aile oldukları için cezalandırılmalarından çekiniyor, uykuları kaçıyor, uyuduğunda ise kâbuslar görüyor.

Provası dernek merkezindeki cep sahnede devam eden oyunun yazar ve yönetmeni Adem Atar, "Eserimizde, ülkemizde son yıllarda yaşanan olayları konu edindik. Sinema filmlerine de konu olabilecek oyunumuz yıl içinde birkaç kez sahnelenecek. Tiyatro severlerin büyük ilgi göstereceğine inanıyorum. Oyunda 'Zarife' kediye de rol verdik. Zarife, sahneden hiç ayrılmıyor. Ne dersek yapıyor, oyuncularımız rollerini gerçekleştirirken Zarife'yi de kucaklarına alıp severek anlatımlarını yapıyor. Hayvan sevgisine de vurgu yapıyoruz" dedi.