Büyükşehir Belediyesi'nin 'Başarıya Teşvik' etkinliğine yaklaşık 2 bin liseli öğrenci katıldı. Program kapsamında öğretmenleriyle Antalya Şehir Tiyatrosu'nun (AŞT) 'Oyun Oyun İçinde' adlı tiyatro oyununu izleyen öğrenciler, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve AŞT Genel Sanat Yönetmeni ve oyuncu Mehmet Özgür'le bir araya geldi.

HAYATI PLANLI YAŞAYIN

Kültür ve spor faaliyetlerinin önemine işaret eden Başkan Türel, “Çünkü kültür, sanat, spor bunlar gençlerimizi hem kötü alışkanlıklardan koruyor, hem de derslerindeki başarı performansını artırıyor. Çünkü hayat bir planlama. Ben hep söylüyorum ders çalışın ama ders çalışırken de günlük, haftalık, aylık programınızı ihmal etmeyin. Kendinize sosyal yaşam içinde de zaman ayıracaksınız. Aynı zamanda derste çalışacaksınız. Kitapta okuyacaksınız" diye konuştu.

'MEHMET ÖZGÜR'LE İFTİHAR EDİYORUM'

Kültür ve sanatın toplumun kılcal damarları olduğunu kaydeden Başkan Türel, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz; hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz; fakat, sanatçı olamazsınız' diyor. Dolayısıyla sanatçı olmak gerçekten büyük bir maharet. Bu yüzden Mehmet Özgür'le iftihar diyorum. AŞT'nin kurucusu oldu. Sizler için muhteşem oyunlar çıkarıyorlar. Sürekli ilçelerde sizlerle buluşacaklar" dedi. Başkan Türel, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

SİNEMA OKULU KURULACAK

AŞT Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür de sinema okulu kuracaklarını kaydetti. Oyuncu yetiştireceklerini belirten Özgür, "Kameraman, sesçi, ışıkçı, makyöz yetiştireceğiz. Meslek okullarından çıkıp aşçı olan kardeşlerimiz belki de burada çalışacak. Başkanımızın vizyonu bunu Antalya'da gerçekleştireceğiz" dedi. Başkan Türel'in her yerde kültür sanat ve şehir tiyatrosu açtığını anlatan Mehmet Özgür, “Amacımız bu toprağın gençleri ile bir ekip yaratmak. O ekipte siz neden olmayasınız. Elimizden gelen ne varsa güzel sanatlar lisesine yardımcı oluruz. Alanya'da şehir tiyatrosu yaratırız. Belki şehir tiyatrosunda sizler oynarsınız ne güzel olur" diye konuştu.

Söyleşinin sonunda öğrenciler Mehmet Özgür'den rol aldığı 'Söz' dizisinde oynadığı 'Agah' karakterinin kullandığı 'Canım Benim' sözünü Başkan Türel'e yönelik de söylemesini istedi. 'Canım Benim' sözü Başkan Türel, öğrencilerce alkışlandı.