Geçen yıl da yine Alanya Kültür Merkezi salonunda güzel bir etkinlikle fark yaratan ATDD bu yıl tiyatro ile farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Derneğin kurucusu ve başkanı Canan Şencan konu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

Bu yıl yine AKM A salonunda Dünya Emekçi Kadınlar Gününe özel bir etkinlik hazırladık. Etkinliğimiz bu kez bir tiyatro gösterisi olacak. Alanya Halk Gönüllülerince yazılan ve sahneye konacak olan oyunu usta sanatçı Kamuran İnselel yönetecek.  Tiyatronun konusu bir kadının hayat hikayesidir. Hayat kendi seçimlerimizden ibarettir ve başroldeki kadın da kendi tercihlerinin acı bedellerini ödemektedir. Bunun yanı sıra bu özel ve anlamlı günün bir farkındalık yaratma günü olduğunu düşünecek olursak; bu oyunla gerçek bir farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Tiyatro gösterimiz AKM A Salonunda Saat:19.30 da başlayacak ve muhtemelen 21.00 de sona erecek.

Kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın da bu oyunu izleyebilmesi için Alanya Belediyesince gün içinde derneğimize tahsis edilen bir araç Yeşilöz’den başlayarak, Demirtaş ve civar mahalleleri, Kargıcak,  Mahmutlar, Kestel ve Tosmur’dan geçerek,  katılmak isteyenleri alarak kültür merkezine getirecek. Sonrasında yine evlerine bırakacak. Bununla ilgili belirlediğimiz yerlerin muhtarları ile ön görüşmeler yaparak duyurusunu sağladık. Tiyatro gösterisinde hüzünlenecek, düşünecek ve bazen de bale gösterileri ile görsel bir şova tanık olacağız. Benim de rol üstlendiğim gösteriye bu akşam tüm sanatseverleri ve farkındalık yaratmak isteyenleri bekliyoruz.