Antalya Film Festivali’nde Altın Portakal Ulusal Yarışması’nın kaldırılması kararına karşı sinema sektörü sanatçıları ve siyasetçilerin tepkisine yol açtı. Antalya CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, Antalya’nın çocuğu, yeni propagandasıyla ‘Yerli ve milli olan Menderes Türel Ulusal festivali iptal edip uluslararasına dönüştürdü. 5 yıl önce belediyenin tüm parasını festivale harcıyor diye halkı kandıran siz, bizim 5 yılda Altın Portakal için yaptığımız harcamayı siz kaç yılda yaptınız?” ifadelerini kullandı.

ŞİMDİ KİME EL SALLIYORUZ?

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin halk için çok önemli olduğunun altını çizen Kumbul, “1964 yılında Antalya’nın kültür- sanat ve ekonomik anlamında gelişmesi için hayata geçen Altın Portakal Film Festivali bugüne kadar binlerce Türk sinemacısını gururla ağırladı. Bizlerde o kortejin heyecanını, halk konserlerini ve açık hava sinemalarının sıcaklığını bir yıl boyunca beklerdik. Arabanın üstünde o beyaz perdenin kahramanlarına el sallamak bizler için çok önemliydi. Şimdi kime el sallıyoruz Sayın Türel? Mart ayında sana el sallayacağız” sözlerine yer verdi.

KÜLTÜR VE SANATTAN KORKUYORSUNUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Antalya’ya iyi gelmediğini belirten Kumbul,  “Sizin bıraktığınız borçlar nedeniyle sürekli icralarla boğuşan Antalya Kültür ve Sanat Vakfı(AKSAV) ve Belediye 3-4 milyonluk bütçelerle başlayıp en son 9 milyon TL’lik bir bütçeyle gerçekleştirdiğimiz festivalin içeriğiyle ağırladığı sanatçıları, seyirci kapasitesiyle ve halkla buluşma oranıyla sizin bu yaptığınızı onlarca kez geçtiğini sizde çok iyi biliyorsunuz.  Siz halktan korkuyorsunuz Türel, siz kültür ve sanattan korkuyorsunuz. Siz soru soran insanlar istemiyorsunuz” şeklinde konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e sorularının olduğunu söyleyen Kumbul,

“Uluslararası Antalya Film Festivali’nin bütçesi 15 milyon mu? Yoksa daha mı fazla? Birçok sinemacı bu festivale karşı olduğu halde neden bunda ısrar ettiniz? Yoksa sizde bilmediğimiz sanatsal bir deha mı var? Geçen dönemin festivallere harcadığı bütçeleri eleştiren siz, dört yılda festivallere ne kadar harcadınız? 1964 yılındaki özüne dönen ve geniş katılımlı Altın Portakal Film Festivali’ni yok ederken halka sordunuz mu?” diye kaydederken aslında bunların cevaplarını çok iyi bildiğini ancak birde kendisinden duymak istediğini belirtti.