Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın düzenlediği ‘3. Altın Nota Beste Yarışması’nda finale kalan 10 eserin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Basın toplantısına, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zülfü Çelik, Proje Koordinatörü Eğitimci Şair, Şiir Yorumcusu Şafaknur Yalçın ve jüri üyeleri katıldı. Türk Sanat Müziği’ne özgün ve nitelikli eserler kazandırarak, yeni bestecilerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmaya başvuran 420 eser içerisinde finale kalan 10 eser jüri tarafından belirlendi. Her eserin dinlendiği elemede bütün eserler kamera ile kayıt altına alındı. Yarışmanın finali 10 Mart’ta AKM Aspendos Salonu’nda yapılacak.

BİRİNCİYE 4 BİN TL ÖDÜL

3. Altın Nota Beste Yarışması Jürisi’nde, Başkan Ali Şenozan, Şafaknur Yalçın, Turhan Taşan, Göksel Baktagir, Erol Bingöl ve Aydemir Tuncer yer aldı. Dereceye giren ilk 10 eserin ödül alacağı yarışma sonunda, birinciye 4 bin TL, ikinciye 3 bin 500 TL, üçüncüye 3 bin TL ve 7 esere de mansiyon ödülü olarak 2 biner TL verilecek.

ANTALYA SANATIN DA BAŞKENTİ

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Zülfü Çelik, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in kültüre, sanata, sanatçıya verdiği değerin herkes tarafından bilindiğini belirterek, “Turizmin başkenti olan Antalya’yı sanatın da başkenti yapmak adına kararlı bir şekilde yürümeye devam ediyoruz. Bu hedeflerimiz doğrultusunda 2016 yılında ilkini gerçekleştirdiğimiz Türk Sanat Musikisi’ne yeni ve nitelikli besteler kazandırmak, bestekarlara yeni ürünler kazandırmaya teşvik etmek ve Türk Müziği repertuarını geliştirmek adına başlatmış olduğumuz Altın Nota Beste Yarışması’nı Antalya’mıza kazandırmış olmanın haklı gurur ve onurunu yaşıyoruz. Büyükşehir Belediyesi ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirdiği etkinliklerle hep adından söz ettirmektedir” dedi.

Çelik, ilki 2016’da gerçekleştirilen yarışmaya ilk senesinde 276, ikinci yıl 333 ve bu yılda 420 eserin başvurduğunu belirtti.

2 KADIN BESTEKAR FİNALE KALDI

Yarışmada 2 kadın bestekarın ilk 10 içerisinde yer aldığını söyleyen Proje Koordinatörü Eğitimci Şair, Şiir Yorumcusu Şafaknur Yalçın, şöyle konuştu: “Jüri üyelerimizin yaklaşık 7 saat süren değerlendirme çalışmalarında, hepsi birbirine yakın değerde ve yine 420 eser arasından ilk 10’a girecek şarkıların tespiti belediyemiz tarafından başından sonuna kadar kamera ile tespit edilmiştir. Böylece her yarışmacı tarafından sosyal medyada yapılacak eleştirilere gerektiğinde cevap verilecek, verilmesi gereken belge ile sabitlenecek hale getirilmiştir. Belki de Türkiye genelinde yapılan beste yarışmalarında bir ilk burada gerçekleşti. Nedeniyse 2 kadın bestekarımız ilk 10 içerisinde yer aldı. Yine bu yarışmamızda önceki yarışmalara oranla yeni söz yazarı ve bestekarlarımızı da Antalya’da ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.”

Jüri Başkanı Ali Şenozan, böyle bir yarışmanın yapılmasını sağlayan Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür etti. Jüri üyesi Göksel Baktagir ise, müzik sanatının ileriye gitmesi için yeni eserlere ihtiyaç olduğunu ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği beste yarışmasının olumlu olduğunu dile getirdi.

İŞTE FİNALE KALAN 10 ESER

Finale kalan 10 eser ve bestekarları ise şunları:  “Hayra yorulan bir düş mü, yoksa gerçek mi yaşanan (Salih Berkmen), Canımın içisin diyorsun bana (Saadet İdrisoğlu), Kelebek ömrü (İsmail Mehmet Özkaya), Gönlümdeki hasretim senmişsin meğer (Ayşe Atlı), Mukadestir gönül köşküm (Mahmut Oğul), Sen nasılsın? İyi misin? (Aziz Zafer Tekin), Seni sevdim diye kalbim yanar hala ateşlerde (Yener Topaloğlu), Sevinçler yok hüzünler çok (Yener Topaloğlu), Geleceğin her anında (Sami Derintuna) ve Suçlu kim haklı kim sormayacağım (Gökçer Çır).”