p>Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) 2. Bilim Kültür ve Sanat Şenlikleri bu yıl da birçok renkli etkinliğe ev sahipliği yaptı.

3-4 Mayıs tarihleri arasında ALKÜ Kestel Yerleşkesinde düzenlenen ve Şenol İpek, Tiyatro Sanatçısı Tolga Öz, Yusuf Güney gibi isimlerin yer aldığı şenliğin gündüz programında DJ Performans, öğrencilere yönelik çeşitli oyun aktiviteleri ve yarışmalar düzenlenirken akşam programında Komedyen Hakan Çankaya’nın gerçekleştirdiği gösteri izleyenlerine keyifli dakikalar yaşattı. Çeşitli ünlülerin taklitleriyle gösterisini gerçekleştiren Hakan Çankaya’nın ardından sanatçı Yusuf Güney öğrencilere keyifli dakikalar yaşattı.

Yusuf Güney konseri öncesinde kapanış töreni gerçekleştirilen şenliğe Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALKÜ Rektör Yardımcısı Fatih Gültekin, ALKÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yavuz Uysal, Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, ALKÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hakan Bütün, Alanya Gaziantepliler Derneği Başkanı işadamı Eray Erdem, Aytemiz Alanyaspor Mali İşlerden Sorumlu Yöneticisi Ahmet Paşaoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“EĞLENİN AMA EĞLENMEYİ DE HAK EDİN”

Şenliğin kapanış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Gültekin ALKÜ 2. Bilim Kültür ve Sanat Şenliklerinde eğlencenin yanı sıra kültürel ve sportif faaliyetlerin de bulunduğunu dile getirerek ülke çapında başarı elde etmiş konukları ağırlamaktan dolayı memnun olduklarını söyledi. Eğlenmenin de hayata dair bir unsur olduğunu ifade eden Gültekin öğrencilerine yönelik kısa bir tavsiyede bulunarak, “Eğlenmek mutlaka olacak ama eğlenmeyi de hak etmek gerekir diye düşünüyorum. Ülkemiz zor günlerden geçiyor, önemli günler yaşıyoruz. Bunu hepinizin gördüğünü var sayıyorum, düşünüyorum ve arzu ediyorum. Çünkü sizler sadece üniversiteyi bitirmiş olmayacaksınız. Beraberinde bir takım özelliklere de sahip olmanız gerekiyor. Eğer medya okuryazarlığınız yoksa kritik ve analitik düşünemiyorsanız, etrafınızda yaşanan olaylar hakkında bilginiz yok ise yönlendirilmeye ve başkaları tarafından yönetilmeye mahkûm olursunuz. Dolayısıyla bu ülkeye sahip çıkmak istiyorsak vatan sevgisi ruhunu kaybetmeden çokça çalışma görevi sizlere düşüyor. Kendinizi mesleğinizin yanında kültürel yönden de yetiştirerek, başkaları tarafından yönetilen ve yönlendirilen bireyler olmadan ülkemize sahip çıkmalısınız. Eğer siz sahip çıkmazsanız, bu ülkeyi sahiplenecek akbabalar çokça mevcut.” dedi.

“DÜNYANIN EN GÜZEL ŞEHRİNDE ÖĞRENCİSİNİZ”

Ardından ALKÜ’lü öğrencilere yönelik kısa bir konuşma gerçekleştiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel “Dünyanın en güzel şehrinde öğrencilik yapıyorsunuz.” diyerek Alanya’nın öğrenciler ile birlikte güzel bir şehir olduğunu ifade etti.

Yücel, “Sizler çok şanslısınız. Dünyanın en güzel şehrinde öğrencilik yaptığınız gibi, gerek Rektörü ile gerek Rektör Yardımcılarıyla ve akademisyenleriyle birlikte hem öğrenciliğin tadını çıkarıyorsunuz hem de Dünyanın en güzel şehrinde yaşıyorsunuz. Çünkü bu şehir dillerin, dinlerin, medeniyetlerin ve kültürlerin birleştiği bir şehir. Sizlerle böyle bir organizasyonda beraber olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum.” diye konuştu.

ŞAMPİYONLAR KUPALARINI ALDI

Konuşmaların ardından ALKÜ Rektörlük Kupası 1. Futbol Turnuvası\\\'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. İlk olarak ödülünü turnuvada gol kralı olan İşletme Fakültesi öğrencisi Yasin Karacif, ALKÜ SKS Daire Başkanı Hakan Bütün’ün elinden aldı. Turnuvada “En Centilmen Takım” ödülüne Akseki Meslek Yüksekokulu layık görülürken, turnuvayı 3’üncülükle tamamlayan ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi’ne ödülünü Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve 2’inci olarak tamamlayan ALKÜ İşletme Fakültesi’ne ödülünü Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel takdim etti. Son olarak Turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan ve Şampiyonluk Kupasını ALKÜ Rektör Yardımsı Prof. Dr. Fatih Gültekin’in elinden alan ALTSO Meslek Yüksekokulu Futbol Takımı şampiyonluk sevincini öğrenciler ile birlikte yaşadı.

Sunuculuğunu Şenol İpek’in yaptığı ALKÜ 2. Bilim Kültür ve Sanat Şenlikleri, organizasyonda emeği geçenlere ALKÜ Çinisi Plaket takdiminin ardından Yusuf Güney konseri ile sona erdi.