Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in 'Antalya´nın en değerli köşesinden biri haline gelecek´ dediği Ali Çetinkaya Caddesi, yenilenen yüzüyle kentin çekim merkezi olmaya başladı. Müze konsepti ile tasarlanan Ali Çetinkaya Caddesi'ne 7 sergi vitrini yerleştirildi. Doğu Garajı kazısında çıkan tarihi eserlerin birebir kopyaları bu vitrinlerde sergilenmeye başladı. Caddeye farklı bir kimlik kazandıran eserler, vatandaşların ve turistlerin ilgisini çekiyor.

150 ESER SERGİLENECEK

Müzeler Şube Müdürlüğü Arkeoloğu Mehmet Şengül, "Doğu Garajı Nekropol alanında yapılan kazılarda bine yakın mezar bulunmuştu. Antalyalılar, Doğu Garajı'ndan çıkan eserleri merak ediyordu. Eserlerin bir kısmının bulundukları haliyle orijinaline yakın benzerleri yapıldı. Aralarında Gözyaşı şişeleri, pişmiş toprak heykeller, ticari kaplar, heykel parçaları gibi birçok eser yer alıyor. Ali Çetinkaya'daki sergi vitrinler vatandaşların ve turistlerin bu eserleri tanımaları sağlanacak. Eserlerin gerçekleri yapımı devam eden Nekropol Müzesi'nde sergilenecek" dedi.

DÜNYADA BİR İLK

Doğu Garajı çalışmaları sırasında 3 bin yıllık nekropol alanı çıkmıştı ve kazı çalışması başlatılmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in büyük önem verdiği kazı çalışmaları sırasında, Antalya'nın bilinen tarihi bin yıl daha önce geriye götüren eserler ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine Başkan Türel, nekropol alanı açık bir müzeye dönüştürecek projeyi başlatmıştı. Şimdi bu eserlerin kopyaları Ali Çetinkaya Caddesi'ni süslüyor. Müze caddesi haline gelen Ali Çetinkaya, turistlerin de görmeden gidemeyecekleri bir durak olacak.