p>8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Alanya Belediyesi’nin düzenlediği, kendi arşivinden seçtiği ve Alanyalı kadınların günlük yaşamından kesitlerin sunulduğu siyah beyaz fotoğraf sergisi Kültür Merkezi’mde düzenlenen törenle açıldı. Serginin açılışını Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, davetlilerle birlikte yaptı.

\ \ \ \

Alanya Belediyesi Kültür Merkezi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel hazırlanan resim sergisi bugün açıldı. Açılışa Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, AHEP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu, Alanya eski Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, Ülkü Ocakları Başkanı Abil Gündoğdu, Ak Parti Alanya Kadın Kolları Başkanı Şükran Çalık ve yönetimi, MHP Alanya Kadın Kolları ve yönetimi ile davetli kadınlar katıldılar.

\ \ \ \

Serginin açılış konuşmasını yapan Başkan Yücel, ‘’ Alanya Belediyesi olarak Alanya’mızın zengin kültür mirasımızın, yerel değerlerimizi, kent kimliğimizi ve ortak hafızayı korumak için çeşitli çalışmalar yapmaktayız. Geçmişimizi, Alanyalı kadınlarımızın yaşam tarzını gün yüzüne çıkaran bu arşivi de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sizlere beğenisine açtık. Alanya Hanımefendilerinin siyah beyaz fotoğraflarından oluşan bu serginin de çok büyük ilgi göreceğine inanıyorum. Belediyemize kendilerine ait siyah beyaz fotoğrafları emanet eden ve Alanya’mızın belleğinin korunmasında bize desteklerini esirgemeyen halkımıza teşekkür ediyor, siyah beyaz fotoğraf arşivimiz için katkı ve desteklerinin devamını diliyorum. Kadınlar Gününüzü tekrar kutluyorum’’ dedi.

\ \ \ \

Davetlilerle birlikte siyah beyaz fotoğraf sergisini gezen Başkan Yücel, sergide çocukluk resimlerini ve ailesinin de yer aldığı fotoğrafları inceledi. Alanyalı kadınların yaşantılarından, düğün, giyim ve mesleklerden karelerin yer aldığı resim sergisi 17 Mart Cuma gününe kadar açık kalacak.

\ \