p>Antalya Kamu Hastaneler Birliği bünyesinde bulunan Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi’ne bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde (TRSM) tedavi gören hastalar, hastanede görevli sağlık çalışanları ile birlikte 13 Nisan 2017 Perşembe günü TRSM bahçesinde sebze fidesi diktiler.

\ \ \ \

Sosyalleşme problemleri yaşayan hastaların kendilerine olan güvenlerini sağlamak amacıyla düzenlenen sosyal aktivitede renkli anlar yaşandı. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin bahçesinde düzenlenen etkinlikte hastane çalışanları, hastane yönetimi ve tedavi gören hasta grubuyla birlikte 100 (yüz) adet sebze fidesi dikimi gerçekleştirildi. Her yıl yapılmak üzere planlanan etkinlik hakkında bilgi veren Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Sosyal Komite Başkanı Oya Malbora Karadağ, “Hastanemize bağlı TRSM’ye her gün 25 hasta aktif olarak tedavi amaçlı gelmekte, 400 hastanın da takibi yapılmaktadır.” dedi.

\ \ \ \

Karadağ sözlerine şöyle devam etti “Mevsime uygun sebze fidelerinin dikimini gerçekleştirerek çok güzel bir aktiviteye imza attık. Bu etkinlikle birlikte hastalarımıza sosyal olmayı, bunu da çevreleri ile bir şeyler paylaşabilmek sureti ile yapabileceklerini anlatmaya çalıştık. Kendilerine güvenlerini sağlamak istedik. TRSM’de tedavi görmekte olan hastalarımız daha çok psikoz ve bipolar bozukluğu olan hasta gruplarımızdır. Diktikleri fidelerin sebzelerini gerek toplayarak, gerekse dikerek geçirdikleri vakitlerin toprakla iç içe olmanın onlara iyi geleceğini düşündük.” dedi.

\ \ \ \

Ayrıca sebze fidesi dikimi sonrası hastalarla birlikte tavla oynanarak güne güzel bir şekilde son verildi.

\ \