8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Alanya Belediyesi, bu yıl ilk kez farklı bir çalışmaya imza atarak ilçede yaşayan dünya kadınlarını 8 Mart Sergisinde buluşturdu. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel hazırlanan sergi, ilçede yaşayan kadınların yanısıra çevre ilçelerden de büyük ilgi gördü.

BU SERGİDE NE ARARSANIZ VAR

Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergide, yerleşik yabancıların ve Alanyalı kadınların yaptıkları el sanatları birlikte sergilendi. “Alanya’da Buluşan Dünya Kadınları” adlı sergide yok yok.

Türk kadınlarının yanısıra İngiltere, Almanya, Letonya, Türkmenistan, Finlandiya, Moldova, Litvanya, Polonya, Ukrayna, Macaristan, Rusya ve Kosovalı kadınların da el emeği göz nuru eserlerini sergilediği Alanya Belediyesi 8 Mart Kadınlar Günü Sergisi, ilk kez bu kadar çok eseri bir araya getirdi. Bu renkli sergide el nakışı, yalos, örgü bebekler, çini işi, duvar panoları, muz lifi hediyelikler ve giyim eşyaları, ipek kozası panolar, yağlıboya tablolar, takılar, katı sanatı, kilim ve heybeler, dokuma tezgahları, hediyelikler, eski nişan ve gelinliklere kadar her şey ortaya kondu.

ALTI NOKTA KÖRLER DERNEĞİ DE ZİYARET ETTİ

Çok sayıda sanatseverin ziyaret ettiği sergiyi, Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şubesi üyeleri de ziyaret etti. Dernek Başkanı Cemalettin Çakar başkanlığında sergiyi gezen 26 üye, yetkililerden sergiyle ilgili bilgi aldı.

Sergi 11 Mart Pazar gününe kadar açık kalacaktır.