p>Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Türkoloji Araştırmaları Topluluğu öğrencileri 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü için düzenledikleri etkinlikle Mehmet Akif Ersoy’u şiirleriyle andılar.

\ \ \ \

\\\\\\\"Mehmet Akif Ersoy\\\\\\\'u Anma Ve Şiir Dinletisi\\\\\\\" programı Alanya HEP Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mehmet Durdu Öner , Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp , STK Temsilcileri , Alanya HEP Üniversitesi akademisyen ve öğrencilerinin katılımları ile gerçekleştirildi.

\ \ \ \

Program Mehmet Akif Ersoy’un hayatının anlatıldığı videonun izlenmesi ile başladı. Topluluk Üyesi öğrenciler şiir dinletisiyle devam eden program türkü dinletisi ile son buldu.

\ \ \ \

Topluluk başkanı Hüseyin Çelik yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi:

\ \ \ \

\\\\\\\"Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk\\\\\\\'ün biz gençlere söylediği gibi vazifemiz Türk İstiklal ve Cumhuriyetini muhafaza ve müdafaa etmek ve üniversitelerimizde bilimin ışığında daha ileriye taşımak olacaktır. Bu hedefler doğrultusunda Üniversitemiz bünyesinde çeşitli etkinlikler düzenleyerek farkındalıklar yaratma çabası içerisinde olacağız. Topluluğumuzun ana hedef kitlesi üniversitedeki öğrenci arkadaşlarımız olmakla beraber, Alanya genelindeki toplumun her bir bireyine ulaşmaktır. Çünkü biz biliyoruz ki şehirden ayrı bir üniversite düşünülemez. Üniversitemiz tematik bir üniversite olma yolunda hızla ilerlerken biz öğrenciler de üniversitemizin bu hedefi doğrultusunda topluluk olarak Alanya’daki iş dünyasının temsilcileri ile iletişim halinde olarak öğrencilerimizin kişisel ve mesleki gelişimlerini bir adım ileriye taşıma noktasında özverili bir şekilde çalışacağız. Mehmet Akif Ersoy’un “Sahipsiz bir vatanın batması haktır sen sahip olursan batmayacaktır.” sözünü kendimize referans alıyoruz” dedi.

\ \