Son haftaların güzel futbol oynayıp, oynadığı futbolu sonuca yansıtamayan, Avrupa kupaları iddiasından da kopmak istemeyen iki takımı, Alanyaspor ve Beşiktaş arasında Alanya Oba Stadı’nda oynandı.

               Oyunun başlaması ile birlikte Beşiktaş üst üste Alanyaspor kalesinde tehlikeli ataklar yaratmaya çalıştı. Gerek Alanyaspor defansının yerinde müdahalesi, gerekse Alanyaspor kalecisi Marafona’nın gol girişimlerine izin vermemesi nedeni ile Beşiktaş topu Alanyaspor kalesine gol olarak atamadı. Alanyaspor ise kaptığı toplarla Beşiktaş kalesininda gol aramaya çalıştı. İlk yarı boyunca Beşiktaş’ın gol ayaklarına Alanyaspor oyuncular izin vermedi. Beşiktaş hiç umulmadık bir anda kalesini tutan 2 şuttan birini içeri alan kalecisi sayesinde Umut Bulut’un ortasına Fernandes’in kafa şutuna engel olamadı ve golü kalesinde gördü. İki takımın çabası başka gol getirmeyince ilk yarı Alanyaspor’un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

               İkinci yarı benzer görüntüleri izledik. İkinci yarının hemen başında Beşiktaş beraberlik için oyun hakimiyetini ele geçirirken, Alanyasporlu oyuncular Beşiktaş ataklarını takım oyununun gereklerini yerine getirerek olgunlaşmasına izin vermeden sona erdirdiler. Daha sonra Alanyaspor oyunda dengeyi kurdu. Kenar adamlarının hamleleri gelmeye başladı. Defansif orta saha oyuncusu Ceyhun’un çıkması ile Beşiktaş biraz daha etkili görünmeye başladı. Burak markajdan kurtulduğu ilk pozisyonda golü attı ve Beşiktaş’a beraberliği getirdi. Maçın sonlarına doğru Caulker’in ceza sahasında topun eline çarpmasına engel olaması ile Beşiktaş penaltı kazandı. Alanyaspor kalecisi Marafona, Burak’ın kullandığı penaltının atılacağı köşeyi doğru tercih edip müdahale etmesine rağmen gole engel olamadı ve Beşiktaş Oba stadında 2-1 üstün duruma geçti. Çabalar başka gol getirmeyince maçta 2-1 Beşiktaş’ın üstünlüğü ile sona erdi.

               Alanyaspor kanatlardan pozisyon yaratmada yine başarılı idiler. Her zamanki gibi uzaktan şutu tercih ettiler. Özellikle sol kanattan saldırdılar. Uzun toplarla hakimiyet kurmayı tercih ettiler. Her zaman ki gibi tehlikeli yerlerde faul yapıp frikik verdiler. Sık sık ofsayta düştüler. Beşiktaş kalesine 8 şuy çektiler. 2 şutları kaleyi buldu. Kaleyi bulan 2 şuttan biri gol oldu.

               Beşiktaş; yüksek miktarda pozisyon yarattılar. Uzaktan şut çekmekte, kanatlardan atak yapmakta ve bitiricilikte başarılı idiler. Oyun içinde kısa pasları tercih ettiler. Sık sık ofsayta yakalandılar. Alanyaspor kalesine 18 şut çektiler. 5 tanesi kaleyi buldu. Biri penaltıdan olmak üzere 2 gol attılar. Şut girişimlerinin kaleyi az bulmasımda Alanyasporlu futbolcuların dayanışma içinde başarılı müdahaleleri oldukça önemli oldu.

               Bu galibiyet ile Beşiktaş puan sıralamasında Alanyaspor’un önünde kendine yer buldu. Alanyaspor ise önceki maçlarına göre rakip kaledede az az göründü. Umarım en kısa zamanda Alanyaspor’u yine göze hoş gelen atak futbolu ile izleriz.