Politika da kavramlara ciddi anlam yüklenerek yeni oluşumların sağlanmasına çare bulunabilmektedir. Ülkemizde, 15 Temmuz 2016’da demokratik hayatı tehdit eden, millî iradeyi hiçe sayan hain ve sinsi darbe girişimi yaşanmıştır. Milli beka yeni siyasal yapılanma ihtiyacını beraberinde getirmiş, yeni anayasa çalışmaları hızlandırılmıştır…

Sistem değişikliği de dense, rejim değişikliğinden de söz edilse nihayetinde iki kutuplu politik yenilikçi hareket oluşmuş, kültürel değişim, siyasal yenilenme ve yapılanma zorunluluk kazanmıştır. 16 Nisan 2017, Anayasa referandumu ile Cumhurbaşkanlığı hükümet Sistemi adı altında başkanlığa yumuşak geçişle değişim sağlanmıştır.

Kanlı darbe girişimi sonrası, 17 Haziran 2018’de, Yeni Kapı mitingiyle “Yenikapı Ruhu” mayalanmıştır. Bu milli kaynaşma milli ruhun bütünleşmesi yönünde irade kaydetmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) ile Ak Parti (AKP)  ittifaka yönelmiş ve cumhur ittifakını perçinlemiştir. 24 Haziran 2018 seçimleri, yönetim sistemimizde yeni sayfayı açılmıştır…

İktidarın ilk turda seçimi alma gayretleri karşısında ikinci tur hevesi muhalif kanadın kursağını tıkamış ve %51, %49 rey dağılımı iki partili süreci işaret etmiştir. Siyasi partilerin kurumsal yapıları üzerinde yenilenme ihtiyacı vardır. Sistem ittifakı zorunlu hale getirmektedir. Muhalefet blok “İyi Parti, CHP, Sadet, DP” ile millet ittifakı yapılanmasını sağlamıştır. İttifak dışı partiler de vardır. Gizli ittifak yoktur veya kamuoyundan saklanmaktadır.

31 Mart 2019, Mahalli seçim iklimi de ittifak yapılanmalarını tabana indirgemekte, belediye başkanlığını kazanmak yeterli gelmemektedir. Cumhur ittifakı ömrünü “mezara kadar” uzatmıştır. Cumhur İttifakı Partisi(VİP) önerisi bile medyada yerini almış bir vizyondur!..

İdealsiz, ülküsüz politikada müttefik bulup, ittifak yapmak güçtür. Politik ego büyük dava ve gayelerin önünde engeldir. İttifakı koalisyon gibi görmek yanlıştır. İttifak, ilticaya yakındır. Hükümet kurmanın ilk hedefi en yüksek barajı aşarak Cumhurbaşkanlığı seçimini almaktır…

Cumhur ittifakının seçim çalışmaları başkanlık sisteminin tam yerleşmesi için milli iradede teklik, birlik hedefinedir. Millet İttifakı da politika alanının genişletilmesi, bütüncül siyasete yönelmesi, ittifak ömrünü “öte mezara” uzatması seçmen kitlesine Kuvayı milliye ruhlu milli politika, birleştirici ideal, iyi dil yüklemesi doğru olur… Siyaset dili güzel ahlak  içermeli..

Bundan böyle ittifakların ömrü uzayacaktır!.. Bu ülke hepimizindir!..