Hiç insanın hayatı ucuzlar mı? demeyin bazı şartlarda risk çok yükselirse işte o zaman ve o noktada insan hayatı hiçe sayılır hale gelir ve ucuzlar.

   Alanya'mız şehir planlamasının ortaya çıkardığı bazı risklerden ötürü birçok kavşaklarda bileni bile şaşırtan ve hayati risk oluşturan tehlikeleri bünyesinde barındırıyor. Mutlaka bu şehrin içinde yaşayan bireyler olarak bu kavşakları günde bir belki de birçok kez kullanıyor o tehlikelerle yüz yüze geliyoruz. Tehlikenin farkında isek o noktalara gelince pür dikkat kesiliyor dua okuyarak o noktayı geçmeye çalışıyoruz.

   Bu tehlike arz eden kavşaklar kentin merkez noktalarında olduğu kadar eskiden belde olan ancak şimdi mahalle konumunda bulunan yerleşim ve ticari bölgelerinde de karşımıza çıkıyor. Bazıları ana arterlerde bazıları da ara noktalarda. İşte bu yüzden bazıları T.C.Antalya Büyükşehir Belediyesi bazıları da T.C. Alanya Belediyesi kontrolün de olan bölgelerde olmalarından dolayı belki de bir yetki karmaşası kurbanı oluyorlar.

   Her neyse biz gelelim bu insan hayatına tehdit oluşturan yerlere yani yolların kesiştiği noktalara kavşaklara. Elli binden fazla kayıtlı motosikleti bulunan Alanya risk anlamında başka kentlerden daha fazla dikkat edilmesi elzem olan bir konumda şüphesiz. Havanın sıcaklığı ve yaz aylarında oluşan büyük misafir kalabalığı, tabii olarak kenti çok iyi tanımamaları, Alanya kent trafiğine yabancı olmaları riskleri artıran faktörler olarak karşımıza çıkmakta.

   İskele'den anıt istikametine giderken tam Barış Manço çocuk parkı köşesi bunlardan biri.

   Yalı taksi durağı önünde bölünmüş yolun bitip geliş gidiş yolun başladığı nokta bir başkası.

   Hacet'teki Atatürk İlk Öğretim Okulundan adliye istikametine giderken tam o Hacet taksi durağının bulunduğu kavşak da bunlardan biri. Buraya çok yakın olan Hacet taksi durağından yirmi beş metreli yola çıkıştaki kavşak ki bu Büyük otel sokağına devam ediyor ve çok kullanılıyor, buda tehlikeli noktalardan biri.

   Yeni hastanemizin güney batı köşesine gelen kavşak ve oradan doğu yönüne gidilince ki o yol diş hastanesine gidenlerce kullanılıyor, işte orada da tehlike kol geziyor. Ayni bölgede Hancı pastanesi önünde de riskler yüksek.

   Mersin istikametinden Alanya'ya girişte Tosmur mahallemizde Toyota Göçmentürk işletmesinin önünde eski Antalya şosesine girerken tamda oradaki petrol istasyonunun arkasına giren yol şimdilerde Jandarma’nın da o bölgeye taşınmış olmasıyla yükü katbekat artarak o bölgede giren çıkan vasıtalar, yayalar için azımsanmayacak tehlikeler arz etmekte.

   Yeni açılan çevre yolunun Oba Mezarlığı bölgesindeki ulaştığı son noktadaki mevcut durum bu tehlike oluşturan noktalarından. Daha çok yer saymak sıralamak mümkün ancak tüm kent alarm veriyor duygusu yaratmamak için bu günlük bu kadarla kalalım. Kentimizin duyarlı yöneticileri ve icra makamlarının saygın mensupları bu hatırlatmaları dikkate alırlar ümitlerimle şimdilik hoşça kalın kazasız kalın inşallah.