Erkekler estetik yaptırır mı? Elbette yaptırır. Bu ne çekinecek ne de ayıplanacak bir şeydir. Ufak müdahalelerle de 5/10 yaş gençleşmeniz mümkün.

KAZ AYAKLARI

Göz kenarlarındaki altlı/üstlü çizgilere 6 ayda bir yaptıracağınız botoxla ya da alın bölgesinde ki çizgilere yapılacak botoxla daha dinç ve bakımlı bakışlara ve ifadeye sahip olabilirsiniz. Bıyık yanı/dudak yanındaki derin çizgilere de dolgu yaptırıp, yorgun ifadeyi yok etmek de mümkün.

YÜZÜMDEKİ ÇİZGİLER, YAŞANMIŞLIĞIN İFADESİ

Diyorsanız, elbette saygı duyarım. Fakat birkaç yapılacak müdahaleyle, yaşanmışlığınıza yenilik getirebilirsiniz :)

(KAZ AYAKLARI ARTIK YOK)

(GAYET BAKIMLI ve DOĞAL)

(ALIN BÖLGESİNDEKİ ÇİZGİLER, ARTIK YOK)

 GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSUNA ATMALIK, SURATLAR

İçler acısı, yürek dağlayıcı, keşkelerin keşkesi, geri dönüşüm kutusuna atmalık suratlar…

Biz kadınlar güzel olmak ya da farklı gözükmek için tıbbi olsun, kozmetik ürünleri olsun, atmasyon ya da kulaktan duyma uygulamalar olsun her şeyi deneriz. Bütçe ve sabrımızın bizi götürdüğü yere kadar… Kimi kadın bilir kararını, duracağı yeri. Kimisi ise gerek doktorların gerek kendi abartısının kurbanı olur. Nedense çoğu kadın kendi mimik ve doğal sunuluşun yanı sıra, başkalarının ifadesini alıp yerine geçmek ister. Hülya Avşar’ın saç modelini kestirdi diye ona benzeme umudunu taşıyanlar var. Ya da ne bileyim işte Hürrem Sultan rengi modasına uyup kendini sultan ilan edenler.

Peki ya para bolluğundan saçma sapan estetik yaptıranlara nedimeli… Koyun sürüsü gibi. Hadi gidip göğüslerimizi şişirtelim. Niye? Çünkü moda…

Gülmeli mi? Ağlamalı mı? Bilemedim inanın. İhtiyacın varsa amenna ama ey güzel kardeşim moda diye gerdirilip, silikon komasına girilir mi hiç…

Bazı estetik dokunuşlarda var ki hayran kalıyorum. Çok başarılı Türk doktorlarımız var. İşlerinde o kadar profesyoneller ki, hayır bayan! Sizin bu işleme ihtiyacınız yok deyip geri çeviriyorlar. Sırf para kazanmak için milleti bıçak altına yatırmıyorlar. Saçta, makyajda iyi bir sanatçıya denk gelmek gibi iyi bir doktorada denk gelmek çok önemli. Gelelim pazartesi günü size araştırıp, yazacağım dediğim göz kapağı estetiği konusuna. Alanya da kendini kanıtlamış, işini büyük bir aşkla yapan Op. Dr. Mehmet Çelik.

Geçen gün ki yazımda belirttiğim gibi çukur göz kapağı, göz kapağı sarkması ya da göz kapağı kırışıklığı gibi bir sürü şikayete çözüm buluyor. Yetenekli elleri ve ekibiyle pişman olmayacağınız dokunuşlar yapıyor. Kendisiyle gecen sene, düşündüğüm bir estetik için görüşme yapmıştık. İnanın o kadar sempatik ve egosu olmayan bir insan ki, her soruma sabırla cevap vererek, sırada bekleyen hastam var gibi triplerde bulunmadan dakikalarca bana bilgisini sunmuştur. Kalıplaşmış, fazla mesafeli doktor duruşundan uzak, sıcakkanlı bir adam oturuyor karşınızda.

Yaptıracağım işlem ne mi?

Tabii ki söylemem:)

Eğer detaylı bir araştırma yapmak istiyorsanız, ‘www.alanyaestetik.com’ adresinden ulaşabilirsiniz.

Gelelim onca yazdığım yazıda ne anlatmak istediğime. El altı yapılan estetik işlemler, sertifikası bile olmadan yapılan kalıcı makyajlar, markası belli olmadan satılan kozmetik ürünler yüzünden bayanlar yüzlerini oyuncak ediyorlar. Eğer değişim istiyorsak ya da bakımlı olmak istiyorsak, bunun araştırmasını iyi yapmalıyız. İnanın bazı işlem ve ürün hasarlarının geri dönüşü olmayabiliyor.

EFENDİM! BENCEDE YAZIK

İşte estetik bu bence. Eğer yapılması ve kişi için müdahale edilmesi gereken bir durum var ise fikrimce bunun gibi birkaç dokunuşun olması yeterli.

Gelelim kötü ürün, hatalı kalıcı makyaj ve yanlış bakım malzemelerinin vereceği birkaç örneğe;

Geçenlerde bir meslektaşımın salonuna ipek kirpik için gelen, kalıcı makyaj kurbanı bayan. Sevgili meslektaşım, profesyonel bir müdahale ile kaşlarını düzeltecekti. Şimdiden ellerine sağlık.

Lafta bu kadına kıl tekniği ile kalıcı makyaj yapışmış, bence kalıcı makyaj yerine, balığın kılcığını alıp yapıştırılmış gibi. Epey de yüksek para almışlar. Sizce bu normal mi? Ve kazanılan helal para mı? Her sektörde hatalar, yanlışlar yapılabilir. Fakat yapılan işin arkasında durmalı ve hatalar telafi edilmelidir. Ama bir salondan, müşteri bu şekilde çıkarılıyorsa bu utançtan başka bir şey değildir. Salonlarda kalıcı makyaj/tattoo/piercing/saç/makyaj/estetik uygulamalar ne yaptırırsanız yaptırın bence yapılan işlemlerin önceki örnekleri ve işlem aşamalarına hakim olup araştırın. Daha sonra kendinizi güzelleşmek adına uzman ya da sanatçılara teslim ediniz.

GÜZELLİĞİN PAZARLIĞI OLMAZ

Hem güzelleşmek adına hamleler atıyorsunuz hem de en ucuza olsun istiyorsunuz. Malzeme fiyatları, işlem süreçleri, el emeği, sanatçının ya da doktorların uzmanlaşma zamanına kadar harcadığı süreçte verdiği emek… Hiç bunları düşündünüz mü? Kaliteli hizmet vermek, kişiyi memnun çıkartmak ve ömür boyu severek kullanacağı bir dokunuşta bulunmak, bunun bir bedeli olmalı değil mi?

KALICI MAKYAJ

-Kıl Tekniği

-Tozlama

- Kaş Dolum

-Dudak Kontörü

-Dudak Renklendirme

-Alt/üst göz eyelineri vb uygulamalar vardır. Her bir işlemin fiyat aralığı farklıdır. İşlem ücretleri 400 ila 1000 TL arasında değişir.

Aaaaa nasıl olur öbür taraf 150 TL fiyat verdi?

E,buyurun oraya gidin madem, gidin sonra üstüne bize para ödeyip düzeltme işlemi yaptırın. Piyasa ücreti belli olan işlemlerin o kadar ucuz olmasında, şahsen ben bir sürü sebep ararım.

Neden bu kadar ucuz?

Tattoo boyasıyla kalıcı makyaj, kalıcı makyaj boyasıyla, tattoo yapılmaz!

Haftaya kalıcı makyaj konusuna ayrıntılı bir şekilde değineceğim.

Bakımlı günler…