Bu hafta evimizde 4 Avrupa maçına çıktık. Önce Salı akşamı Şampiyonlar Liginde; Galatasaray, Real Madrid’e 1-0 yenildi. Perşembe akşamına geldiğimizde UEFA Kupasında Beşiktaş, Braga’ya 2-1 mağlup olurken, Başakşehir, Wolfsberger’i 1-0 mağlup etti. Gecenin son maçında ise Trabzon, Krasnodar’a 2-0 mağlup oldu.

Takımların güçlülük durumuna baktığımızda eksikleri olsa bile en güçlü rakibe sahip olan Galatasaray idi. Galatasaray’ın kaçırdığı pozisyonlardan sonra, Real Madrid Şampiyonlar Ligi takımı olduğunu gösterdi. Galatasaray’ı kendi sahasında 1-0 mağlup ederek altın değerinde 3 puanı cebine koyarak evine döndü. Avrupa maçlarında kabus gözüken İstanbul deplasmanını, Real Madrid galibiyetle sonuçlandırdıktan sonra, İspanya’nın ünlü spor yorumcusu Josep Pedrerok’un söylediği; “İstanbul Cehennem bir yalan” sözü oldukça düşündürücü. Galatasaray çıktığı 3 maçtan 1 beraberlik 2 mağlubiyetle grubun son sırasında yer alıyor.

Perşembe maçlarında ise 3 takımımızın, rakipleri dişlerine göre takımlardı. Ama maalesef ileriye oynayan Beşiktaş’tan defansta oyun kuracağım diye yana pas yapan bir takıma dönüşen Siyah Beyazlı ekibimiz, hücumda da bol pas yaparak sonuca gitmeyi düşününce her zaman ki gibi mağlubiyetin kapısını sonuna kadar açtı. Eğer hücumda topu en az pasla elinde ki gol silahlarına atamazsan, onun kendi kendini hırpalamasına sebep olursun. Son vuruşlarını da etkili yapamayacağı için gol atamama sorunu ile boğuşursun. Dün akşam, Beşiktaş bal yapmayan arı gibi idi. Sonuçta haklı bir mağlubiyet aldı. Çıktığı 3. maçından da mağlubiyetle ayrılan Beşiktaş, ‘0’ puanda kaldı ve grubun sonuna demir attı.

En zorlu grupta bulunan, Başakşehir rakibini iyi analiz etmenin yararlarını gördü. Başakşehir’in az da olsa üstün olduğu maçta rakibini 1-0 yenmesi ülke puanı açısından önemliydi. Başakşehir grubunda 1galibiyet, 1 beraber ve 1 mağlubiyetle 2. sırada ve üst tura çıkma umutları hala devam ediyor.

Trabzonspor ise rakibine karşı üstün gibi gözüktüğü maçın skorunu lehine çeviremeyince sahasında 2-0 mağlup oldu. Trabzonspor ise oynadığı 3 mç sonunda aldığı 1 puanla grubun sonuncusu olarak kaldı.

Bu karşılaşmalar sonunda, ülke puanı açısından baktığımızda önümüzdeki yıllarda bizi zorlu süreç bekliyor olacak. UEFA sıralamamız altlara doğru inmeye başladı. Böyle giderse ileri yıllarda Şampiyonlar Ligine bile ön eleme oynayarak gitmek zorunda kalabiliriz. UEFA’da ise takım sayımız azalır. Ülke puanına 3 puanlık katkı sunan Başakşehir’in oyuncu, teknik ekip ve yönetimini kutluyorum. Sahalarından puansız ayrılan Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un oyuncu ve teknik ekiplerinin de şapkalarına önlerine koyup düşünmelerini diliyorum.