Düzenleme çerçevesinde, emekli olduğu halde taşeron şirket bünyesinde çalışmayı sürdüren işçilere, kadro çıkmadı. Belediyelerde ise söz konusu işçiler yeni şirketlere aktarılmıyor. Yani kadro getiren düzenleme, emekli taşeron işçilerin işçilerini kaybetmesine neden oldu. Emekli taşeron işçileri ise bu duruma adeta isyan etti. Konuyla ilgili şikayetler yükselirken gelen tepki ve şikayetler şöyle;

Bütün yazılar ve yorumlar Kadroya Geçecek taşeronlar hakkında. Bizim gibi şimdiye kadar BİT’te (Belediye İştiraki) çalışan, emekliliğe hak kazanıp emekli olmadan çalışmaya devam eden ve bu KHK ile resen emekli edileceklerin hakları hakkında teferruatlı bir bilgi paylaşılmadı.

Çalışılan BİT ile BİT'in aldığı sözleşmeye bağlı olarak süresiz iş sözleşmesi var iken, tarafımızdan zorla emeklilik dilekçesi istendi. Kıdem tazminatı ve izinden doğan haklar konusunda devlet güvence verdi. İş akitleri sonlandırılacağı için bu durumdaki kişilere ihbar tazminatı verilmesi söz konusu olur mu?

Bu konuları içerir bilgilendirme yapılırsa çok kişinin istifade edeceğini düşünüyorum." "SGK'dan emekli oldum. 2 Ağustos 2017 tarihi itibariyle. Taşeronda kadroya geçiş yapmak için emekli olmamam lazım. Hakkımı iade edebilir miyim"