p>Erdoğan\\\\\\\'ın uçağının pilotu ile kule arasındaki yeni telsiz görüşmesi ortaya çıktDarbe girişiminin yaşandığı gece İstanbul’a gelmek için Dalaman Havalimanı\\\\\\\'ndan kalkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağının pilotu ile Atatürk Havalimanı kontrol kulesi arasında yeni telsiz görüşmeleri ortaya çıktı. Dalaman havalimanından kalkan TC - Ata uçağının darbe girişiminin yaşandığı gece havada bir süre tur attı ve bu sırada Atatürk Havalimanı Kontrol Kulesi ile telsiz bağlantısı kurarak inmeden önce bilgi aldı. Uçak Biga üzeride iken Atatürk Havalimanı Trafik Kontrol kulesi ile telsiz bağlantısı kuran TC Ata uçağının pilotu, pistlerin durumunu sordu. Kule görevlisi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağını darbeci askerler anlamasın diye kuyruk tescili yerine, uçağın çağrı kodu olan \\\\\\\"Turkish 8456\\\\\\\" ifadesini kullandı.

\ \ \ \

Pilot ile kule arasındaki o konuşmalar şöyle:

\ \ \ \

Pilot: Turkish 8456
\ \ Kontrolör: Havayolları 8456 iyi günler hocam dinliyorum sizi
\ \ Pilot: Yaklaşma talep ediyoruz
\ \ Kontrolör: Anlaşıldı. Atatürk için yaklaşma talep ediyorsunuz, mutabık mıyız?
\ \ Pilot: Yaklaşma ve iniş talep ediyoruz
\ \ Kontrolör: Anlaşıldı. Ankara\\\\\\\'dan son durumlar iletildi mi acaba, kulenin ve apron içindeki sivil insanlarla ilgili durum iletildi mi size?
\ \ Pilot: Mutabıkız efendim. İniş bölümünde kuleyle temas kurabilecek miyiz Yoksa size mi kalacağız?
\ \ Kontrolör: Anlaşıldı, kuleyle temasta bir sıkıntı yok. Piste inişinizle ilgili bir problem olmadığı söylenildi. Sadece aprondaki güvenliğe yani emin olamıyorlar. Hala insan göründüğü için ve kulenin durumu şu an baya bir karışık. İçeride hem sivil hem asker hem polis olduğu için.
\ \ Pilot: Anlaşıldı efendim. Pistle ilgili bir durum olursa ikaz ederseniz memnun olurum.
\ \ Kontrolör: Tekrar ediyorum 0-5\\\\\\\'e inerseniz Yankee, 3-5\\\\\\\'e inerseniz Victor olacak.” 

\ \ \ \

Haber  (Tuncer Cengiz istanbul)

\ \ \ \

 

\ \ \ \

 

\ \ \ \

 

\ \