p>Alanya bulunan siyasi parti başkanları 15 Temmuz’daki darbe girişimine tepki koymak için bir araya gelerek ortak bildiri yayınladılar. Bugün Alanya Atatürk Anıtı önünde yapılan siyasi parti başkanlarının bildirisine Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, CHP İlçe Başkanı Ali Takavut, MHP İlçe Başkanı Hilmi Er,  Saadet Partisi İlçe Başkanı Arif Gülşen, BBP İlçe Başkan Yardımcısı Nesrullah Arslan ve Vatan Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Evren Kurtoğlu katıldı. Başkanların sırasıyla okunan bildiri aynen şu şekilde;

Ortak duyuru

Bizler aşağıda imzası bulunan ve Alanya ilçesinde faaliyet gösteren Ak Parti, CHP, MHP, SP, BBP ve Vatan Partisi İlçe Başkanları olarak içinde bulunduğumuz durumda hakkında ortak duyuruda bulunmaktayız.

Şiddetle kınıyoruz

15 Temmuz 2016 gecesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti\\\'nin ve milletimizin kendisine, birlik ve bütünlüğümüze yönelik gerçekleşen hain ni şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin bağımsızlığı, birliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi, Türk demokrasi tarihine bir kara leke olarak geçmiştir.

Bu aziz millet

Aziz milletimiz bu darbenin karşısında kararlılıkla durmuş ve göstermiş olduğu duyarlılıkla darbe girişimini engellemiştir. Türkiye Cumhuriyeti\\\'nin demokrasi, sosyal, hukuk devletini ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet her türlü övgü ve takdiri fazlasıyla hak etmiştir.  Herkes bilmelidir ki, bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize ve sivil siyaset kurumuna karşı her türlü girişim karşısında topyekûn milletin, çelikten iradesini bulacaktır.

Vatanımız bir daha böyle acılar yaşamasın

Türkiye Büyük Millet Meclisi\\\'ndeki tüm siyasi partilerimiz ve milletimiz gibi, Alanya ilçemizdeki tüm parti yönetimlerimiz ve vatandaşlarımız da egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu tekrarlayarak darbe girişimine ortak tavırla karşı durmaktayız. Bu ortak duruşun, halk egemenliğini ve hukukun üstünlüğüne dayalı demokrasi anlayışını kuvvetlendireceğine dair inancımızla; hain darbe girişimin sırasında hayatını kaybeden demokrasi şehitlerimize Allah\\\'tan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı diliyor, vatanımızın bir daha böyle acılar yaşamamasını temenni ediyoruz.\\\"