p>Ramazan Bayramını Alanya’da geçiren eski Başbakan Yardımcısı ve TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, Alanya’nın il olma konusunda son noktayı koyarak’’İl hakkınız isteyin. Verilen sözlerin takipçisi olun’’dedi.

Annesinin akrabalarını ziyarete gelen Ak Parti kurucularından, Meclis Başkanlığı, Başbakan Yardımcılığı, MKYK üyeliği gibi görevlerde bulunan Bülent Arınç, ani bir kararla aktif siyaseti bırakmasıyla dikkat çekmişti. Ramazan Bayram’ı sebebiyle Alanya’da bulunan Arınç Cuma Namazını Kuyularönü Camiinde kıldı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Arınç, bol bol hatıra resmi çektirdi.

SİYASET KONUŞMAK İSTEMİYORUM

Arınç’ı, Alanya Kaymakam’ı Dr. Hasan Tanrıseven, Büyükşehir Belediye Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ve çok sayıda vatandaş yalnız bırakmadı. 2015’in Eylül ayında Ak parti kongre öncesinde AK Parti kariyeri ve AK Parti\\\'nin geleceği hakkında sorulan sorulara Arınç, aktif siyaseti bırakmasının nedenini, \\\"Partilerin yenilenmeye ihtiyacı var. Ben kadere inanırım, bu iş bitti\\\" sözleriyle açıklayan Arınç,\\\"AK Parti\\\'nin kuruluşunda \\\'biz\\\'dik, şimdi \\\'ben\\\' olduk’’ şeklinde yanıt vermişti. Basın mensuplarının röportaj isteğini geri çevirerek’’ Siyaset konuşmak istemiyorum’’dedi. Cuma namazı çıkışı Kuyularönü Camii önünde vatandaşlarla sohbete etti.

KAYMAKAM MAŞALLAH ÇOK GENÇMİŞİN

Alanya Kaymakam’ı Dr. Hasan Tanrıseven, Büyükşehir Belediye Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ve akrabaları olan yönet aile yakınları, Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve abi Prof. Dr. Ümit. Doğay Arınç\\\'ı, uğurlamak üzere hareket edecek olan aracını yanına geldiler. Arınç’a yaklaşan Alanya Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, ‘Efendim ben Alanya Kaymakamı’ demesi üzerine, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ’’O Kaymakam bey bayağı genç ve yakışıklısınız’’diyerek Kaymakam Tanrıseven’e espiri yaptı. Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, Arınç’a ‘’Efendim Alanyaspor’un Ankara’daki Play- Off maçlarını birlikte izlemiştik’’ demesi üzerine, Arınç ‘’Evet şimdi hatırladım. Ne maçtı, penaltılar atılırken öldük öldük dirildik. Ama şuanda Alanyaspor Süper liğde’’şeklinde konuştu.

 

İL HAKKINIZI TAKİP EDİN

Bunun üzerine www.gazetealanya.com’um sahibi Muammer Soylu, Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a ’’Zamanın Ak Partin Genel Başkanı ve Başbakan’ı Sayın Tayyip beyin Alanyaspor Süper çıkması halinde, Alanya’yı il yapma sözü vermişti’’ şeklindeki soruya Arınç, Alanya Kaymakam’ı Tanrıseven’i işaret ederek ’’İl hakkınızı isteyin, İl hakkınız arayın. Konuyu takip edin’’şeklinde konuştu. Eski Başbakan Yardımcısı Arınç, Alanya’nın il konusunu açık ve net bir şekilde Alanya Kaymakam’ı Dr. Hasan Tanrıseven’e söylemesi Alanya’nın il olma şansınız hala devam ettiğinin bir işareti mi…