Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Alanya Belediyesi’nin ev sahipliği ile Alanya da ilk kez düzenlenen Atlı Cirit 1. Lige Çıkma D Grubu Müsabakaları sona erdi. Müsabakalar sırasında bir at sıcak havadan etkilendi. Sıcak havadan bunalan at su ile yıkandı. Su ile yıkanan atın sıcağa daha fazla dayamayıp öldüğü söylentilerine cevap geldi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Alanya Belediyesi Spor Müdürü Levent, Atın yarış anında ölmediği açıklandı. Uğur’’ Alanya da ilk kez düzenlenen Atlı Cirit 1. Liğe çıkma karşılaşmaları son derece güzel geçti. Bizleri destekleyen ve izlemek için gelen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Müsabakalarda bir atın sıcaktan öldüğü söylentileri var. Bu kesinlikle doğru değildir. Evet bir At öldü ama, o at yaşlı bir attı. Gece rahatsızlanan yarış atı nefes alamadığı için, solunum yollarında meydana gelen bir rahatsızlık nedeniyle tutulduğu yerde gece öldü’’dedi.

Öte yandan gece solunun yetersizliği sebebiyle ölen yaşlı atın ölüsü Belediye ekiplerince bir kepçe yardı ile araca yüklenerek sahibi teslim edildi.