Vali Münir Karaloğlu, 1 Mayıs'ın emek ve alın terinin değerini anlamak adına çok önemli bir gün olduğunu söyledi. Gündelik ihtiyaçların karşılanmasından şehrin ve ülkenin kalkınmasında, bu yolda harcanan nice emeği hatırlamak ve farkındalığı artırmak için 1 Mayıs'ın Emek ve Dayanışma Bayramı olarak kutlandığını kaydeden Vali Karaloğlu, "Çünkü bizler, alın terini kutsal gören, her şeyin üzerinde tutan ve bütün insanlığa örnek bir dayanışma kültürünü yüzyıllardır yaşatan büyük bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bu mirasın özünü, 'işçiye, henüz alın teri kurumadan hakkının verilmesi' anlayışı oluşturmaktadır. TBMM, ülkemizin kalkınması ve ekonomimizin güçlenmesinde önemli rol oynayan tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs gününü, bayram havasında kutlamaları amacıyla 'Emek ve Dayanışma Günü' tatili olarak kabul etmiştir" dedi.

1 Mayıs'ın 'Emek ve Dayanışma Günü'nün resmi tatil ilan edilmesiyle, Türkiye'nin 1 Mayıs yaklaştığında girdiği endişe, tedirginlik ve gerilimin artık çok eskilerde kaldığını vurgulayan Vali Münir Karaloğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Artık ülkemizde bu önemli gün, adına yakışır bir şekilde, dayanışma içerisinde ve bayram havasında kutlanmalıdır. Tabi ki, ülkemizde alın teri ile geçinen çalışanlarımızın bir takım sıkıntıları vardır. İnşallah, birlik ve dayanışma içerisinde emek vererek, hep birlikte bu sıkıntıları aşmanın gayreti içerisinde olacağız. Tüm işçi kardeşlerimin ve ailelerinin, emeğin ve alın terinin, dayanışma ve yardımlaşmanın günü olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı'nı kutluyorum."