Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkan adayı Mustafa Tuna, ekibiyle birlikte Alanya Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (ALSİAD) ziyaret etti. Dernek Başkanı Akın Tabaklar ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Tuna, ziyarette başta sanayi alanlarının oluşturulması olmak üzere birçok projesini açıkladı.

Yatırımlara devlet desteği

ALTSO üyelerinin yatırım ve üretim yapmaları için gerekli kredi ortamlarını hazırlanacağını belirten Başkan adayı Tuna, “Yatırımlar için devlet destekleri araştırılacak. Teşviklerin, üyelerimiz tarafından kullanılması sağlanacak. Bu teşvikler sayesinde; Alanya’nın değişik yerlerinde zor ve dar alanlarda faaliyet gösteren, üretim yapmaya çalışan üyelerimiz yeni yerler kurabilecek” dedi.

Alanya Belediyesi destekleriyle

Geçmiş ALTSO döneminde iki farklı sanayi sitesinin imar planını hazırladıklarını belirten Tuna, “Güzelbağ İmalatçılar ve Emiş Beleni Gıda sanayi siteleri bu teşviklere güzel birer örnektir. Bu iki yerin imar planını bizler hayata geçirmiştik. Bu alanların hemen faaliyete geçmesi için en ufak bir engelimiz yok. Geçmiş dönemde kamuoyundan destek alınmadığı için uygulanamayan ya da geciktirilen projeler yeni dönemde Alanya Belediyemizle birlikte tek tek hayata geçirilecek” ifadesini kullandı.

Alanya hazır

Oda, üye ve belediye iş birliğinle hızlı şekilde projenin hayata geçirileceğini belirten ALTSO Başkan adayı Tuna, “Yeni sanayi alanları üretim anlamında Alanya ticaretine ciddi katkı sağlayacak. Üretimin olmadığı yerde para durmaz. Üretim yapacağız ki, para Alanya’da kalsın. Alanya, acenteler, işletmeler hazır. Bize bunu yapmak kalıyor. Bizde bunu başaracağımıza inanıyoruz” dedi.

“Altso bir rant yeri değil hizmet yeridir”

ALSİAD olarak seçim süreçlerinde adayları tarafsızlık ilkesiyle ağırladıklarını söyleyen ALSİAD Başkanı Tabaklar, “ALTSO bir rant yeri değil hizmet yeridir. ALTSO tüm üyelerinin ekonomik ve sosyal yaşantılarını kolaylaştırmak için projeler üreten bir kurum olmalıdır. ALTSO seçiminde tüm adayların demokratik, huzurlu ve bağımsız bir şekilde seçim yarışında olmalarını diliyorum. Seçim sonucunda Alanya’nın ve iş dünyasının kazanımı için hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadesini kullandı.

Konuşmaların sonunda ALTSO Başkan adayı Mustafa Tuna, ekibi ve Alanya Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleri birlikte günün anısına fotoğraf çektirdi.