Türkoloji Araştırmaları Topluluğu Kurucu Başkanı Hüseyin Çelik'in açılış konuşmasında; “Topluluğumuz Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi’nde ilk öğrenci topluluğu olarak kurulmuş milli ve manevi değerleri merkeze alan faaliyet anlayışımız ile bir takım faaliyetleri birlikte yapmaya çalıştık. İlk kuruluş aşamasında zorlu yollardan geçerek topluluğumuzu bu günlere birlikte getirdik. 3. yılına girmiş olan topluluğumuza başarı dolu nice 3 yıllar diliyorum. Yeni yönetim ile birlikte topluluğumuzun dinamikleşeceğine, övgüyle söz ettiren işler yapacağına inancım tamdır. Bugün itibariyle görev sürem sona ermiştir. Kurucu Başkan olarak sizlere faaliyetlerimizde yanımızda olduğumuz ve bizi yalnız bırakmadığınız için, ek olarak Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesinde milli ve manevi bir tavır sergilediğiniz için sizlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Türkoloji Araştırmaları Topluluğumuza verdikleri desteklerinden dolayı topluluk Akademik Danışmanı Dr. Öğrt. Üyesi Nihan Sidar, üniversitemiz rektörü Prof.Dr. Mehmet Durdu Öner, üniversitemiz Genel Sekreteri Dr. Öğrt. Üyesi Murat Ertan Doğan hocalarımıza sizlerin huzurunda sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.“Ne Mutlu Türk’üm Diyene!”ile başlayan Genel Kurul’da Yönetim ve Denetim Kurullarının seçimi ile görev dağılımı yapıldı. Genel Kurulun ardından yıl içerisinde ki yapılması planlanan faaliyetlerin değerlendirilmesine ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu. Topluluk üyelerinin oy birliği ile Topluluk Başkanlığına seçilen Muhammet TIYMAÇ yaptığı konusmada "Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi bünyesinde kurulmuş ilk topluluk olarak, bugün burada sizlerle beraber 3. yılımızın içerisindeyiz. Bu üç yıl boyunca Kurucu Başkanımız Hüseyin Çelik önderliğinde, beraber bir çok faaliyete imza attık. Ben Kurucu Başkanımız Hüseyin Çelik’e sizlerin huzurunda vermiş olduğu emeklerden dolayı teşekkür ederim. Yeni yönetim ile birlikte fark yaratan etkinliklerimize devam edeceğiz.

 Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün biz gençlere söylediği gibi vazifemiz Türk İstiklal ve Cumhuriyetini muhafaza ve müdafaa etmek ve Üniversitelerimizde Bilimin ışığında daha ileriye taşımak olacaktır. Bu gayemizi gerçekleştirmek için gücümüzü kökleri tarihin en derinine kadar uzanan Yüce Türk Ulusundan alıyoruz.” dedi.

Yönetim ve Denetim Kurullarının seçimi aşağıda verilmiştir.

YÖNETİM KURULU1)

 DENETİM KURULU

1)Murat ÇUBUK

2)Sabır ELALMIŞ

3)Hasan Fatih ÇELİK